
IJs maken
Heerlijk als dessert: zelfgemaakt ijs. Maak indruk met een luxe ijstaart of een bolletje sorbetijs. Wij smelten ervan!

Koffie-ijs met espresso en mokkaboontjes
Ingrediënten
4 personen
375 ml
verse slagroom
250 ml
gecondenseerde volle melk
4
espressosticks
2 el
koffielikeur
4
hete espresso
1
mokkaboontjes
Dit heb je nodig
diepvriesbak inhoud ca. 1 liter
ijsbolletjestang
- Doe de slagroom, gecondenseerde melk, espressopoeder en likeur in een kom en klop het mengsel met een handmixer in ca. 5 min. op de hoogste stand stijf. Schep het mengsel in de diepvriesbak. Doe de deksel erop en laat in 10-12 uur bevriezen.
- Schep met de ijsschep een bolletje ijs in een koffiekopje. Schenk in elk kopje een sterke espresso. Serveer direct met de mokkaboontjes eroverheen.