IJskoffie maken
IJskoffie maken

IJskoffie maken

Haal je graag een ijskoffie to go? Probeer ’m eens zelf te maken! Goed voor je portemonnee en helemaal aan te passen aan jouw smaak. Van een karamel-ijskoffie tot een iced latte met haverdrink: laat de innerlijke barista in jezelf naar boven komen.

IJskoffie maken: zo doe je dat

IJskoffie maken: zo doe je dat

  1. Zet de koffie met het koffiecupje en het water. Voeg de suiker toe, roer door en laat iets afkoelen.
  2. Doe de ijsblokjes in het glas en schenk de koffie en vervolgens de melk erbij. Roer door en serveer.
Hoe maak je ijskoffie?

Hoe maak je ijskoffie?

De basis voor ijskoffie is sterke koffie, zoals espresso - of zelfs een dubbele - of stevige filterkoffie. Na het zetten laat je de koffie even afkoelen en breng je ’m eventueel op smaak met iets zoets, zoals suiker of een speciale siroop voor in koffie. Giet de afgekoelde koffie dan in een groot glas en voeg ijsklontjes en een scheut melk of een plantaardig alternatief voor melk toe. Voor de echte genieters onder ons is er ook nog de Italiaanse variant op ijskoffie: affogato. Dat is vanille-ijs overgoten met espresso. Ook dit recept kent inmiddels veel lekkere variaties!

IJskoffie: kan dat zonder ijs?

Je kunt ijskoffie maken zonder ijs. Zet dan de koffie zodra die is afgekoeld in de koelkast om helemaal koud te worden: ten minste 1 uur. Of: giet eventueel in een afsluitbaar bakje en zet een kwartiertje in de vriezer. Giet er dan koude melk bij, of een plantaardig alternatief voor melk, en voilá: een ijskoude koffie zonder ijs.

IJskoffie: kan dat zonder ijs?