Vegan curry's
Vegan curry is een fantastisch veelzijdig gerecht met een smaakvolle basis. De currypasta of specerijen geven bergen smaak, en kokosmelk zorgt in veel gevallen voor romigheid. Een (plant)aardig feestje dus!

Vegan curry met kikkererwten, kokosmelk en rijst maken: zo doe je dat
Ingrediënten
4 personen
300 g
meergranenrijst
400 g
kikkererwten in blik
2 el
(arachide)olie
70 g
Koh Thai gele currypasta
400 g
Chinese wokgroente taugé-rode paprika
400 ml
kokosmelk
- Kook de rijst in ruim water in 8 min. gaar. Giet af en laat met de deksel op de pan 15 min. staan.
- Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken. Verhit de olie in een wok en fruit de currypasta 2 min. Voeg de roerbakmix toe en roerbak 2 min. mee. Voeg de kokosmelk en kikkererwten toe en breng aan de kook. Laat 10 min. op laag vuur koken. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de curry met de rijst.