Curry madras kruidenmix
Maak nu je eigen kruidenmix! Een rijke mix van specerijen zoals kurkuma, komijn, koriander en kruidnagel als basis voor deze mix. Dit past perfect bij stoofgerechten met kip, groenten of peulvruchten.
60 kcal
10 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal porties
25 gram gemalen kurkuma (koenjit)
gemalen kurkuma (koenjit)
20 gram gemalen koriander
gemalen koriander
15 gram gemalen komijn
gemalen komijn
10 gram milde paprikapoeder
milde paprikapoeder
5 gram cayennepeper
cayennepeper
2 gram mosterdzaad gemalen
mosterdzaad gemalen
5 gram gemberpoeder
gemberpoeder
2 gram gemalen venkelzaad
gemalen venkelzaad
2 gram gemalen knoflook
gemalen knoflook
2 gram uienpoeder
uienpoeder
1 gram grofgemalen zwarte peper
grofgemalen zwarte peper
0.25 theelepel kaneelpoeder
kaneelpoeder
0.25 theelepel gemalen kruidnagel
gemalen kruidnagel
0.25 theelepel gemalen kardemom
gemalen kardemom
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
december 2025 - december 2025
Meng alle ingrediënten en doe in een luchtdichte glazen pot. Bewaar tot 3 maanden op een donkere plek.
- bereidingstipSnijd voor 4 personen 3 uien in dunne halve ringen en 300 g kippendij in blokjes van 2 cm. Verhit 3 el zonnebloemolie in een (hapjes)pan op middelhoog vuur en bak de uien 10 min. tot gekaramelliseerd. Voeg 1 el (ca. 15 g) kruidenmix toe en bak 2 min. Voeg het vlees toe en bak 3 min. mee. Voeg 400 g tomatenblokjes en 200 ml water toe, breng aan de kook en laat ca. 15 min. stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Lekker met basmatirijst, yoghurt en verse koriander. Vervang voor een vegetarische versie het vlees door kikkererwten, bloemkool of aardappelen.
- achtergrondinfoDe kruidenmix is vernoemd naar de stad Madras (nu Chennai genaamd). Het ‘Madras curry’-gerecht en de kruidenmix, zoals die in het Westen bekend zijn, is geen traditioneel Indiaas gerecht, maar eerder een creatie van de Anglo-Indiase keuken. De term en het gerecht zijn over het algemeen onbekend in de authentieke Zuid-Indiase keuken.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Curry madras kruidenmix
Maak nu je eigen kruidenmix! Een rijke mix van specerijen zoals kurkuma, komijn, koriander en kruidnagel als basis voor deze mix. Dit past perfect bij stoofgerechten met kip, groenten of peulvruchten.

bijgerecht
5 porties
60 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Meng alle ingrediënten en doe in een luchtdichte glazen pot. Bewaar tot 3 maanden op een donkere plek.
bereidingstip:Snijd voor 4 personen 3 uien in dunne halve ringen en 300 g kippendij in blokjes van 2 cm. Verhit 3 el zonnebloemolie in een (hapjes)pan op middelhoog vuur en bak de uien 10 min. tot gekaramelliseerd. Voeg 1 el (ca. 15 g) kruidenmix toe en bak 2 min. Voeg het vlees toe en bak 3 min. mee. Voeg 400 g tomatenblokjes en 200 ml water toe, breng aan de kook en laat ca. 15 min. stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Lekker met basmatirijst, yoghurt en verse koriander. Vervang voor een vegetarische versie het vlees door kikkererwten, bloemkool of aardappelen.
achtergrondinfo:De kruidenmix is vernoemd naar de stad Madras (nu Chennai genaamd). Het ‘Madras curry’-gerecht en de kruidenmix, zoals die in het Westen bekend zijn, is geen traditioneel Indiaas gerecht, maar eerder een creatie van de Anglo-Indiase keuken. De term en het gerecht zijn over het algemeen onbekend in de authentieke Zuid-Indiase keuken.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 5 porties)
25 g gemalen kurkuma (koenjit)
20 g gemalen koriander
15 g gemalen komijn
10 g milde paprikapoeder
5 g cayennepeper
2 g mosterdzaad gemalen
5 g gemberpoeder
2 g gemalen venkelzaad
2 g gemalen knoflook
2 g uienpoeder
1 g grofgemalen zwarte peper
¼ tl kaneelpoeder
¼ tl gemalen kruidnagel
¼ tl gemalen kardemom




