'Roti' kruidenmix
'Roti' kruidenmix
bewaar
bewaar

'Roti' kruidenmix

Roti betekent letterlijk brood; maar ondertussen is het bijna een begrip geworden als hoodfgerecht met toespijzen als kousenband, aardappel en kip masala. Voor de laatste kun je deze zelfgemaakte specerijenmix gebruiken.

10 min. bereiden
1waardering

8 ingrediënten

Aan de slag

1

Verwarm een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur. Rooster de peperkorrels, het koriander- en komijnzaad 2-3 min. Schep regelmatig om. Voeg de laatste minuut het mosterdzaad toe. Haal de pan van het vuur en roer de uienpoeder, fenegriek, gember en kurkuma erdoor. Doe alles in het hakmolentje en maal tot een fijne kruidenmix.

achtergrondinfoRoti – ook wel rotivel of -plaat genoemd – is een soort platbrood. Het recept hiervan werd door Indiase contractarbeiders meegenomen die in de 19e en 20e eeuw naar Suriname en het Caraïbisch gebied kwamen. Het platbrood wordt met verschillende bijgerechten gegeten zoals kip masala. De kip masala kun je dan maken met deze mix van specerijen. De kruidenmix kan per regio en zelfs per familie verschillen.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

'Roti' kruidenmix

Roti betekent letterlijk brood; maar ondertussen is het bijna een begrip geworden als hoodfgerecht met toespijzen als kousenband, aardappel en kip masala. Voor de laatste kun je deze zelfgemaakte specerijenmix gebruiken.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig