Curry kruidenmix

Er bestaat niet zoiets als één soort curry kruidenmix. In heel veel Aziatische landen worden specerijenmengsels gebruikt en die lopen enorm uiteen qua ingrediënten en smaak. Deze mix is geïnspireerd op Indiase kruidenmengsels.

10 kcal

5 min. bereiden

5/5

(5)

Ingrediënten

Aantal porties

  • 1 theelepel gemalen komijn

    gemalen komijn

  • 3 theelepel gemalen koriander

    gemalen koriander

  • 1 theelepel gemalen kardemom

    gemalen kardemom

  • 2 theelepel gemalen gember

    gemalen gember

  • 1 theelepel gemalen kaneel

    gemalen kaneel

  • 1 theelepel kurkuma

    kurkuma

  • 1 theelepel mosterdzaad gemalen

    mosterdzaad gemalen

  • 1 theelepel vers gemalen zwarte peper

    vers gemalen zwarte peper

juni 2024 - juni 2024

Aan de slag

  1. Meng alle specerijen door elkaar. Bewaar goed afgesloten op een droge plek, op kamertemperatuur. Gebruik ca. 2 el voor 500 g vlees, kip, vis of vleesvervanger. Breng eventueel op smaak met zout.

  • achtergrondinfoEr bestaat niet zoiets als een soort curry kruidenmengsel. In heel veel Aziatische landen worden currymengsels gebruikt en die lopen enorm uiteen qua ingrediënten en smaken. In de Westerse wereld is curry een bredere naam voor Indiaas geïnspireerde kruidenmengsels, daar is dit recept op gebaseerd.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Wat vond je van dit recept?

Curry kruidenmix

Er bestaat niet zoiets als één soort curry kruidenmix. In heel veel Aziatische landen worden specerijenmengsels gebruikt en die lopen enorm uiteen qua ingrediënten en smaak. Deze mix is geïnspireerd op Indiase kruidenmengsels.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig