Een­per­soon­s­cur­ry

Curry voor één persoon maken? Deze snelle curry zet je in nog geen kwartiertje op tafel.

(1) waardeer
aziatisch hoofdgerecht Curry voor één persoon maken? Deze snelle curry zet je in nog geen kwartiertje op tafel. 1 personen
1 1

Advertentie

Ingrediënten

1 persoon

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de olie in de hapjespan en bak hierin de groente en curry madras 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de aardappel en de kokosmelk toe en laat met de deksel op de pan 10 min. zachtjes koken.
  2. Spoel de kikkererwten af onder koud stromend water en laat uitlekken in een vergiet. Voeg de laatste minuut toe aan de hapjespan. Breng royaal op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.

combinatietip:

Lekker met een halfzacht gekookt eitje en verse koriander.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 770 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 56 g
  • vet 53 g
    waarvan verzadigd 35 g
  • natrium 160 mg
  • vezels 13 g
Tags
Ook te zien in
september 2019

Eenpersoonscurry

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Een­per­soon­s­cur­ry

1
1
  • 1 el arachideolie
  • 200 g koelverse zoete groentemix
  • ½ el Euroma Original spices by Jonnie Boer curry madras

Verhit de olie in de hapjespan en bak hierin de groente en curry madras 2 min. op middelhoog vuur.

2
2
  • 200 g kleintje aardappelpartjes met schil
  • 200 ml kokosmelk

Voeg de aardappel en de kokosmelk toe en laat met de deksel op de pan 10 min. zachtjes koken.

3
3
  • 60 g Bonduelle kikkererwten in mini-pack

Spoel de kikkererwten af onder koud stromend water en laat uitlekken in een vergiet. Voeg de laatste minuut toe aan de hapjespan.

4
4

Breng royaal op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.

combinatietip:

Lekker met een halfzacht gekookt eitje en verse koriander.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.