Koolhydraatarme lunch
Koolhydraatarme lunch

Koolhydraatarme lunch

Op zoek naar lekkere ideeën voor een koolhydraatarme lunch*? Met deze fijne tips en recepten kun je volop variëren! *De criteria voor Allerhande-recepten zijn gebaseerd op de Richtlijnen Goede Voeding van de Gezondheidsraad.

Koolhydraatarme lunch-salade met gegrilde makreelfilet en venkel maken: zo doe je dat

Koolhydraatarme lunch-salade met gegrilde makreelfilet en venkel maken: zo doe je dat

  1. Snijd de onderkant van de venkel, halveer in de lengte en snijd in de lengte in dunne reepjes. Halveer de komkommers in de lengte en snijd in reepjes.
  2. Snijd de onderkant van het witlof, halveer in de lengte en snijd in de lengte in dunne reepjes.
  3. Boen de appel schoon. Halveer en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in dunne reepjes (julienne). Snijd de bieslook fijn.
  4. Doe de kikkererwten in een vergiet en spoel af onder koud stromend water.
  5. Laat de makreel uitlekken en vang de olie op. Meng de opgevangen olie met de azijn tot een dressing.
  6. Meng de venkel, komkommer, witlof, appel, kikkererwten, veldsla, bieslook en dressing tot een salade en verdeel over diepe borden. Verdeel de makreel erover en bestrooi met peper.
Koolhydraatarm eten: wat houdt dat in?

Koolhydraatarm eten: wat houdt dat in?

Koolhydraatarm eten betekent dat je koolhydraten zo veel mogelijk vermijdt. Koolhydraten zijn macronutriënten net als eiwitten en vetten, en bestaan uit bouwstenen (sachariden). Zetmeel, suikers en vezels zijn opgebouwd uit sachariden. Wil je koolhydraatarm eten? Eet dan zo weinig mogelijk zetmeel, suikers en vezels. Ga voor o.a. verschillende soorten groenten, noten, zaden & pitten, onbewerkt(e) vis, kip & vlees (niet te veel) en ongezoete zuivel.

Koolhydraatarme lunch: hoe varieer je?

Als je start met een koolhydraatarm dieet is het best even zoeken hoe je gevarieerd eet tijdens het ontbijt, de lunch en het diner. Kies bij de lunch voor een lekker eiergerecht, zoals deze minifrittata’s met spinazie, ham en rode ui, ga voor een frisse salade, zoals deze salade met gegrilde makreel en venkel, of neem een kop witte bonen-broccolisoep. Zo zie je maar: er valt nog genoeg te variëren!

Bevat zoete aardappel koolhydraten?

Bevat zoete aardappel koolhydraten?

In 100 gram zoete aardappel zitten 24 gram koolhydraten, waarvan 4 gram suikers. Dit gehalte is iets hoger dan bij de gewone aardappel, waarin per 100 gram 19 gram koolhydraten zitten, waarvan 1 gram suiker. Een zoete aardappel bevat dus zeker koolhydraten en past niet helemaal binnen een koolhydraatarm dieet.