Kool­hy­draat­ar­me lunch-sa­la­de met ge­gril­de ma­kreel­fi­let en ven­kel

Gegrilde makreel, venkel en appel gaan heel goed samen. Dat maakt deze salade tot de perfecte lunch.

(4) waardeer
lunch Gegrilde makreel, venkel en appel gaan heel goed samen. Dat maakt deze salade tot de perfecte lunch. 2 personen
5 4

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de onderkant van de venkel, halveer in de lengte en snijd in de lengte in dunne reepjes. Halveer de komkommers in de lengte en snijd in reepjes.
  2. Snijd de onderkant van het witlof, halveer in de lengte en snijd in de lengte in dunne reepjes.
  3. Boen de appel schoon. Halveer en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in dunne reepjes (julienne). Snijd de bieslook fijn.
  4. Doe de kikkererwten in een vergiet en spoel af onder koud stromend water.
  5. Laat de makreel uitlekken en vang de olie op. Meng de opgevangen olie met de azijn tot een dressing.
  6. Meng de venkel, komkommer, witlof, appel, kikkererwten, veldsla, bieslook en dressing tot een salade en verdeel over diepe borden. Verdeel de makreel erover en bestrooi met peper.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 370 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 20 g
    waarvan suikers 8 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 400 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
januari 2021

Koolhydraatarme lunch-salade met gegrilde makreelfilet en venkel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kool­hy­draat­ar­me lunch-sa­la­de met ge­gril­de ma­kreel­fi­let en ven­kel

1
1
  • 1 venkelknol
  • 2 snoepkomkommers

Snijd de onderkant van de venkel, halveer in de lengte en snijd in de lengte in dunne reepjes. Halveer de komkommers in de lengte en snijd in reepjes.

2
2
  • 1 stronk witlof

Snijd de onderkant van het witlof, halveer in de lengte en snijd in de lengte in dunne reepjes.

3
3
  • ½ Elstar appel
  • 5 g verse bieslook

Boen de appel schoon. Halveer en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in dunne reepjes (julienne). Snijd de bieslook fijn.

4
4
  • 200 g kikkererwten in blik

Doe de kikkererwten in een vergiet en spoel af onder koud stromend water.

5
5
  • 120 g Rio Mare gegrilde makreelfilet in extra vergine olijfolie in blikje
  • 2 el appel azijn

Laat de makreel uitlekken en vang de olie op. Meng de opgevangen olie met de azijn tot een dressing.

6
6
  • 25 g veldsla

Meng de venkel, komkommer, witlof, appel, kikkererwten, veldsla, bieslook en dressing tot een salade en verdeel over diepe borden.

7
7

Verdeel de makreel erover en bestrooi met peper.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.