bewaar
Salade van meloen en venkel
Salade van meloen en venkel
bewaar

Salade van meloen en venkel

Een barbecue is niet compleet zonder frisse salade, dus deze salade van meloen en venkel is alles wat je nodig hebt: zoet en verfrissend tegelijk.

10 min. bereiden
5waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

galiameloen

1

venkelknol

15 g

verse dille

½ tl

zeezout

2 el

crème fraîche

1 tl

dijonmosterd

1 el

honing

1 el

extra vergine olijfolie

2 el

dragonazijn

2 el

kapperappeltje

Een barbecue is niet compleet zonder frisse salade, dus deze salade van meloen en venkel is alles wat je nodig hebt: zoet en verfrissend tegelijk.

Aan de slag

1

Schil en snijd de meloen in parten. Verwijder de zaden. Snijd de partjes in dunne plakjes. Snijd harde stukken van de venkel en snijd de knol in de lengte in dunne plakjes. Snijd de dille grof. Meng de meloen, venkel en dille in een grote kom met het zeezout.

2

Meng de crème fraîche met de mosterd, honing, olie en azijn tot een dikke dressing. Breng op smaak met peper. Meng de dressing door de meloen-venkelsalade en verdeel de kapperappeltjes over de salade.