Koolhydraatarme lunch: witte bonen-broccolisoep
Koolhydraatarme lunch: witte bonen-broccolisoep

Koolhydraatarme lunch: witte bonen-broccolisoep

Soep is perfect als koolhydraatarme lunch. De citroentahini maakt deze broccoli-witte bonensoep helemaal af.

20 min. bereiden
8waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

middelgrote uien

3 tenen

knoflook

600 g

broccoli

4 el

milde olijfolie

1½ el

za'atar

1 liter

kokend water

1

groentebouillontablet

30 g

ongezouten amandelen

1

citroen

3 el

tahin sesampasta

1 el

water

400 g

cannellinibonen

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Soep is perfect als koolhydraatarme lunch. De citroentahini maakt deze broccoli-witte bonensoep helemaal af.

Aan de slag

1

Snipper de uien en snijd ⅔ van de knoflook fijn. Snijd de broccoli in kleine roosjes, schil de stronk en snijd in kleine stukjes. Verhit de helft van de olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook 2 min. op laag vuur. Voeg de broccoli, ⅔ van de za’atar, het kokende water en bouillonblokje toe. Breng aan de kook en laat 10 min. zachtjes koken. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter, rooster de amandelen in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord en hak grof.

2

Rasp de rest van de knoflook fijn en pers de citroen uit. Meng 2 el citroensap (per 4 personen) met de helft van de tahin, knoflook, de rest van de olie en het water. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Spoel de cannelinibonen af en laat uitlekken in een vergiet. Neem de soep van het vuur en voeg ⅔ van de bonen en de rest van de tahin toe. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de soep over kommen. Besprenkel met de citroentahin en verdeel de rest van de bonen erover. Bestrooi met de amandelen en de rest van de za’atar.