Broc­coli­soep met so­ja­room

Broccolisoep maken met soja kookroom: lekker en ook nog eens lactosevrij.

(704) waardeer
voorgerecht Broccolisoep maken met soja kookroom: lekker en ook nog eens lactosevrij. 4 personen
3 704

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui. Schil de stronk van de broccoli en snijd in plakken. Snijd de rest van de broccoli in roosjes. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de broccoli toe en bak 2 min. mee.
  2. Schil ondertussen de aardappelen en snijd ze in blokjes. Voeg de aardappel, bouillontabletten en het water toe aan de broccoli. Breng aan de kook en kook 10 min. Neem de pan van het vuur.
  3. Haal de blaadjes van de takjes basilicum. Voeg ¾ van de sojaroom en ¾ van de basilicumblaadjes toe. Pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Breng de soep op smaak met versgemalen peper en eventueel zout. Verdeel over diepe borden en garneer met de rest van de kookroom en het basilicum.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 225 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 13 g
    waarvan suikers 4 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 840 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Broccolisoep met sojaroom

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Broc­coli­soep met so­ja­room

1
1
  • 1 middelgrote ui
  • 600 g broccoli

Snipper de ui. Schil de stronk van de broccoli en snijd in plakken. Snijd de rest van de broccoli in roosjes.

2
2
  • 1 el milde olijfolie

Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de broccoli toe en bak 2 min. mee.

3
3
  • 200 g kruimige aardappelen

Schil ondertussen de aardappelen en snijd ze in blokjes.

4
4
  • 1 Knorr biologisch groentebouillontablet
  • 1 liter kokend water

Voeg de aardappel, bouillontabletten en het water toe aan de broccoli. Breng aan de kook en kook 10 min. Neem de pan van het vuur.

5
5
  • 15 g verse basilicum
  • 187½ ml Alpro Soya cuisine kookroom

Haal de blaadjes van de takjes basilicum. Voeg de sojaroom en ¾ van de basilicumblaadjes toe. Pureer met de staafmixer tot een gladde soep.

6
6
  • 62½ ml Alpro Soya cuisine kookroom

Breng de soep op smaak met versgemalen peper en eventueel zout. Verdeel over diepe borden en garneer met de rest van de kookroom en het basilicum.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.