bewaar
Bladerdeeghapje met zalm en spinazie
Bladerdeeghapje met zalm en spinazie
bewaar

Bladerdeeghapje met zalm en spinazie

Zalm + spinazie + bladerdeeg = een ideaal hapje!

10 min. bereiden
15 min. oventijd
30 min. wachten
10waarderingen

Ingrediënten

20 porties

270 g

vers bladerdeeg

125 g

verse roomkaas met kruiden

100 g

gerookte zalm

50 g

babyspinazie

1

middelgroot ei

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • bakkwastje

Zalm + spinazie + bladerdeeg = een ideaal hapje!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Neem het bladerdeeg uit de verpakking en rol het deeg uit en laat het bakpapier eronder.

2

Roer de roomkaas los. Snijd de zalm in stukjes van ca. 2 cm. Besmeer de plak deeg voorzichtig met de roomkaas. Verdeel de blaadjes spinazie naast elkaar over de roomkaas en druk goed aan. Verdeel de gerookte zalm erover. Rol beide lange kanten van het bladerdeeg richting het midden op. Pak de deegrol in met het bakpapier en laat 30 min. rusten in de koelkast.

3

Neem uit de koelkast en snijd in plakjes. Leg de plakjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Klop het ei los. Bestrijk de zalmvlinders met een bakkwastje met het eimengsel. Bak de zalmvlinders in ca. 15 min. goudbruin in het midden van de oven.

Bladerdeeghapje met zalm en spinazie

Instructievideo - 00:23 min.