Zalm uit de oven
Zalm uit de oven

Zalm uit de oven

Zalm uit de oven is easy! Of je zalm nu zo in de oven schuift, hem een jasje van bladerdeeg geeft (zalm en croûte) of een zalmpakketje (zalm en papillotte) ervan maakt... Smullen is gegarandeerd.

Zalm uit de oven: zo maak je dat

Zalm uit de oven: zo maak je dat

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Leg de zalm in de ovenschaal en druppel er olijfolie overheen. Strooi er peper, zout, venkelzaad en paprikapoeder over. Snijd de peterselie en dille fijn (houd 1 takje peterselie achter) en strooi de fijngesneden kruiden over de zalm. Wentel de zalm in alle smaakmakers tot de zalm aan alle kanten bedekt is.
  2. Halveer de citroen. Leg de citroenhelften in de ovenschaal. Laat het geheel 15 min. marineren. Bak de zalm ca. 20 min. in de oven, of tot de zalm net gaar is. Knijp de citroenhelften voorzichtig uit boven de zalm. Doe de zalm over op een mooie serveerschaal.
Hoe maak je zalm uit de oven?

Hoe maak je zalm uit de oven?

Er zijn verschillende manieren om zalm in de oven te bereiden. Je kunt zalm roosteren of grillen op een bakplaat in de oven. Door zalm op of naast groenten en/of aardappelen te leggen, maak je heel eenvoudig een complete maaltijd klaar. Nog een veelgebruikte methode is ‘en croute’, oftewel ‘in korst’. Bij deze methode wikkel je zalm in bladerdeeg. Weer een andere manier om zalm in de oven te bereiden, is ‘en papillotte’. Hiervoor pak je zalm in aluminiumfolie of bakpapier in als een pakketje, met groenten, een beetje vocht en kruiden, en laat je het daarin gaar stomen.

Zalm uit de oven: hoe bewaren, invriezen en opwarmen?

Zalm uit de oven kun je 2 dagen bewaren in de koelkast en ongeveer 3 maanden in de vriezer. Ontdooi de zalm door ’m een dag voor gebruik uit de vriezer te halen en in de koelkast te leggen. Zet ca. 15 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C. Je kunt de zalm eventueel ook even opbakken in een koekenpan of mee verwarmen met een ander gerecht, zoals in deze pasta met zalm.

Zalm uit de oven: hoe bewaren, invriezen en opwarmen?