Rundvlees
Rundvlees

Rundvlees

Mals, sappig en prachtig rood: rundvlees op z’n best. Ben jij liefhebber van dungesneden carpaccio of ga jij voor malse entrecote? Wij serveren je alles: van côte de boeuf tot boeuf bourguignon.

Côte de boeuf met Café de Paris boter

Côte de boeuf met Café de Paris boter

Ingrediënten

4 personen

1¼ kg

côte de boeuf van de vakslager

20 g

ongezouten roomboter

10 g

verse Italiaanse kruidenmix

2 el

dijonmosterd

15 g

verse platte peterselie

12½ g

verse bieslook

1

sjalot

1 teen

knoflook

1 el

kappertjes

2

ansjovisfilets in olijfolie

1

citroen

2 tl

gedroogde majoraan

1½ tl

gedroogde dragon

¼ tl

gemalen cayennepeper

1 tl

kerriepoeder

2 tl

worcestershiresauce

½ el

cognac

½ el

madeira wijn

250 g

gezouten roomboter

4

mini-bloemkolen

Dit heb je nodig

  • vershoudfolie

  • bakpapier

  • vleesthermometer

  1. Haal de côte de boeuf 2 uur van tevoren uit de koelkast. Leg uit de verpakking op een bord en dek af met vershoudfolie. Verwarm de oven voor op 130 °C.
  2. Verhit de boter in een koekenpan op hoog vuur. Braad het vlees in 5 min. rondom aan. Gebruik een tang om te keren. Breng op smaak met zout en peper. Leg de rozemarijn uit het bakje Italiaanse kruidenmix in de pan en doe er de helft van de mosterd bij.
  3. Ris de naaldjes van 1 takje rozemarijn en de blaadjes van 3 takjes tijm uit het bakje Italiaanse kruidenmix. Snijd de peterselie, bieslook, rozemarijn en tijm zo fijn mogelijk. Snijd de sjalot, knoflook, kappertjes en ansjovis zo fijn mogelijk. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil.
  4. Meng voor de kruidenboter de kruiden met het uienmengsel, het citroenrasp, de majoraan, dragon, cayennepeper, kerrie, worcestershiresaus en de rest van de mosterd. Voeg de cognac en madeira wijn toe en kneed met schone handen (of in een keukenmachine) de gezouten boter erdoor tot alles goed vermengd is.
  5. Leg de boter in het midden van een groot stuk vershoudfolie. Rol de folie eromheen en draai de uiteinden in tegengestelde richting dicht, zodat je een worstje krijgt. Laat minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.
  6. Leg ondertussen de côte de boeuf op een met bakpapier bekleed bakblik. Steek de thermometer in het midden van het vlees, zorg dat deze het bot niet raakt. Zet ca. 40 min. in het midden van de oven tot de thermometer 55 °C (medium rare) aangeeft. Haal uit de oven en laat losjes afgedekt onder aluminiumfolie 15 min. rusten. Leg ¼ van de Café de Paris boter erop.
  7. Verhoog ondertussen de oven naar 200 °C en rooster de mini-bloemkool 10 min. tot goudbruin.
  8. Snijd het vlees op de draad in plakjes en serveer met de rest van de Café de Paris boter erop en de bloemkool ernaast.