Verwarm de oven voor op 160 °C. Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Halveer de bospeen in de lengte, maar laat het loof zitten. Snijd de knoflook in plakjes. Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil van de helft van de vrucht en pers de hele vrucht uit. Meng ⅓ van de olie met de harissa, knoflook, honing, 1 el sinaasappelsap (per 4 personen), peper en eventueel zout en meng door de peen.
Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd fijn. Meng ⅓ van de olie met de rozemarijn, peper en eventueel zout en wrijf de rosbief er rondom mee in.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de rosbief op hoog vuur in 3 min. rondom bruin. Haal het vlees uit de pan, leg in de ovenschaal en giet het bakvet erover. Verdeel de boter erover en de wortels eromheen. Bak ca. 25 min. in de oven of tot de thermometer een kerntemperatuur van 55 °C (medium rare) in het breedste deel van de rosbief aangeeft.
Haal de rosbief uit de oven en laat losjes afgedekt met aluminiumfolie 10 min. rusten op een bord. Schep de peen om met het bakvet en bak in nog 5-10 min. beetgaar.
Snijd de peterselie fijn. Snijd de rosbief in plakken en verdeel met de peen over een schaal. Bestrooi met de peterselie, granaat appelpitjes en een ½ tl sinaasappelrasp (per 4 personen).
Wagyu rosbief
Maak je kerstdiner onvergetelijk met deze botermalse wagyu-rosbief met licht-zoete gekarameliseerde bospeen en sinaasappeldressing: een luxe combinatie van smaken en texturen.
- wijntipRood en stevig: Vignerons de l'Enclave Châteauneuf-du-Pape 75 cl.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Wagyu rosbief
Maak je kerstdiner onvergetelijk met deze botermalse wagyu-rosbief met licht-zoete gekarameliseerde bospeen en sinaasappeldressing: een luxe combinatie van smaken en texturen.

hoofdgerecht
4 personen
430 kcal
30 min. bereiden
10 min. wachten
35 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 160 °C. Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Halveer de bospeen in de lengte, maar laat het loof zitten. Snijd de knoflook in plakjes. Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil van de helft van de vrucht en pers de hele vrucht uit. Meng ⅓ van de olie met de harissa, knoflook, honing, 1 el sinaasappelsap (per 4 personen), peper en eventueel zout en meng door de peen.
Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd fijn. Meng ⅓ van de olie met de rozemarijn, peper en eventueel zout en wrijf de rosbief er rondom mee in.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de rosbief op hoog vuur in 3 min. rondom bruin. Haal het vlees uit de pan, leg in de ovenschaal en giet het bakvet erover. Verdeel de boter erover en de wortels eromheen. Bak ca. 25 min. in de oven of tot de thermometer een kerntemperatuur van 55 °C (medium rare) in het breedste deel van de rosbief aangeeft.
Haal de rosbief uit de oven en laat losjes afgedekt met aluminiumfolie 10 min. rusten op een bord. Schep de peen om met het bakvet en bak in nog 5-10 min. beetgaar.
Snijd de peterselie fijn. Snijd de rosbief in plakken en verdeel met de peen over een schaal. Bestrooi met de peterselie, granaat appelpitjes en een ½ tl sinaasappelrasp (per 4 personen).
wijntip:Rood en stevig: Vignerons de l'Enclave Châteauneuf-du-Pape (https://www.ah.nl/producten/product/wi503575) 75 cl.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
500 g bospenen
2 tenen knoflook
1 biologische sinaasappel
3 el milde olijfolie
1 el milde harissa
½ el honing
5 g verse rozemarijn
600 g AH Excellent wagyu-rosbief
30 g ongezouten roomboter
7½ g verse platte peterselie
30 g granaatappelpitjes
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30 cm)
keukenthermometer