Wagyu rosbief

Maak je kerstdiner onvergetelijk met deze botermalse wagyu-rosbief met licht-zoete gekarameliseerde bospeen en sinaasappeldressing: een luxe combinatie van smaken en texturen.

430 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden / 35 min. oventijd / 10 min. wachten

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 160 °C. Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Halveer de bospeen in de lengte, maar laat het loof zitten. Snijd de knoflook in plakjes. Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil van de helft van de vrucht en pers de hele vrucht uit. Meng ⅓ van de olie met de harissa, knoflook, honing, 1 el sinaasappelsap (per 4 personen), peper en eventueel zout en meng door de peen.

  2. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd fijn. Meng ⅓ van de olie met de rozemarijn, peper en eventueel zout en wrijf de rosbief er rondom mee in.

  3. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de rosbief op hoog vuur in 3 min. rondom bruin. Haal het vlees uit de pan, leg in de ovenschaal en giet het bakvet erover. Verdeel de boter erover en de wortels eromheen. Bak ca. 25 min. in de oven of tot de thermometer een kerntemperatuur van 55 °C (medium rare) in het breedste deel van de rosbief aangeeft.

  4. Haal de rosbief uit de oven en laat losjes afgedekt met aluminiumfolie 10 min. rusten op een bord. Schep de peen om met het bakvet en bak in nog 5-10 min. beetgaar.

  5. Snijd de peterselie fijn. Snijd de rosbief in plakken en verdeel met de peen over een schaal. Bestrooi met de peterselie, granaat appelpitjes en een ½ tl sinaasappelrasp (per 4 personen).

Wagyu rosbief

Maak je kerstdiner onvergetelijk met deze botermalse wagyu-rosbief met licht-zoete gekarameliseerde bospeen en sinaasappeldressing: een luxe combinatie van smaken en texturen.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig