Mi­ni Beef Wel­ling­ton

De klassieke beef Wellington, maar dan in het klein.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 600 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 20 min. oventijd
(11) waardeer
engels hoofdgerecht De klassieke beef Wellington, maar dan in het klein. 4 personen
4 11

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • vershoudfolie
  • bakpapier
  • eventueel kernthermometer

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Dep de ossenhaas droog met keukenpapier en bestrooi met peper en zout. Verhit 15 g boter (per 4 personen) in een koekenpan en bak het vlees in 1 min. rondom bruin. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord.
  3. Snijd de champignons en knoflook zeer fijn. Ris de blaadjes van de tijm. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de champignons, knoflook en ¾ van de tijm ca. 5 min. op middelhoog vuur tot het vocht is verdampt. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat goed uitlekken en verdeel over een bord.
  4. Leg 2 plakken ham op een stuk vershoudfolie. Laat de plakken elkaar overlappen en verdeel ¼ van de champignons erover. Leg er een stuk vlees op en rol de ham met behulp van de vershoudfolie strak om de ossenhaas. Herhaal met de andere stukken ossenhaas.
  5. Snijd het bladerdeeg in 4 gelijke stukken. Neem de stukken ossenhaas uit de folie en leg in het midden van elk stuk deeg een stuk ossenhaas. Vouw het deeg dicht tot een pakket, laat de randen 1 cm overlappen. Draai de mini beef Wellingtons voorzichtig om, zodat de naad van het deeg niet meer zichtbaar is en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.
  6. Maak met een mes een ruitpatroon op de bovenkant van de pakketjes zonder het deeg door te snijden. Splits het ei, het eiwit wordt niet gebruikt. Klop de eidooier los en bestrijk met een bakkwast de bovenkant van de Wellingtons met het ei. Bak de mini beef Wellingtons 15-20 min in het midden van de oven of tot de kernthermometer (optioneel) 48 °C aangeeft. Garneer de mini beef Wellingtons met de rest van de tijm.

bereidingstip:

Je kunt de ossenhaas 1 dag van tevoren bereiden tot en met het oprollen van het vlees in de ham. Bewaar in vershoudfolie in de koelkast. Laat het vlees voor je verder gaat op kamertemperatuur komen. Begin maximaal 3 uur van tevoren met de volgende stap.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 600 kcal
  • eiwit 53 g
  • koolhydraten 29 g
    waarvan suikers 3 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 16 g
  • natrium 1.120 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Mini Beef Wellington

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mi­ni Beef Wel­ling­ton

1
1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2
2
  • 4 stuks ossenhaasbiefstukken

Dep de ossenhaas droog met keukenpapier en bestrooi met peper en zout.

3
3
  • 15 g ongezouten roomboter

Verhit de boter in een koekenpan en bak het vlees in 1 min. rondom bruin. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord.

4
4
  • 250 g kastanjechampignons
  • 2 tenen knoflook
  • 3 takjes verse tijm

Snijd de champignons en knoflook zeer fijn. Ris de blaadjes van de tijm.

5
5
  • 10 g ongezouten roomboter

Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de champignons, knoflook en de tijm ca. 5 min. op middelhoog vuur tot het vocht is verdampt.

6
6

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat goed uitlekken en verdeel over een bord.

7
7
  • 8 plakken serranoham

Leg 2 plakken ham op een stuk vershoudfolie. Laat de plakken elkaar overlappen en verdeel ¼ van de champignons erover.

8
8

Leg er een stuk vlees op en rol de ham met behulp van de vershoudfolie strak om de ossenhaas. Herhaal met de andere stukken ossenhaas.

9
9
  • 270 g vers bladerdeeg

Snijd het bladerdeeg in 4 gelijke stukken. Neem de stukken ossenhaas uit de folie en leg in het midden van elk stuk deeg een stuk ossenhaas.

10
10

Vouw het deeg dicht tot een pakket, laat de randen 1 cm overlappen.

11
11

Draai de mini beef Wellingtons voorzichtig om, zodat de naad van het deeg niet meer zichtbaar is en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.

12
12

Maak met een mes een ruitpatroon op de bovenkant van de pakketjes zonder het deeg door te snijden.

13
13
  • 1 middelgroot ei

Splits het ei, het eiwit wordt niet gebruikt. Klop de eidooier los en bestrijk met een bakkwast de bovenkant van de Wellingtons met het ei.

14
14

Bak de mini beef Wellingtons 15-20 min in het midden van de oven of tot de kernthermometer (optioneel) 48 °C aangeeft.

15
15
  • 1 takje verse tijm

Garneer de mini beef Wellingtons met de rest van de tijm.

bereidingstip:

Je kunt de ossenhaas 1 dag van tevoren bereiden tot en met het oprollen van het vlees in de ham. Bewaar in vershoudfolie in de koelkast. Laat het vlees voor je verder gaat op kamertemperatuur komen. Begin maximaal 3 uur van tevoren met de volgende stap.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.