Gar­na­len­cock­tail

De hoofdrol in deze cocktail is weggelegd voor de Hollandse garnaal. Met z’n malse, stevige structuur en zachte ziltheid een echte smaakmaker.

(503) waardeer
hollands voorgerecht De hoofdrol in deze cocktail is weggelegd voor de Hollandse garnaal. Met z’n malse, stevige structuur en zachte ziltheid een echte smaakmaker. 4 personen
3 503

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 4 glazen coupes

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng de crème fraîche met de mayonaise, ketchup en whisky tot cocktailsaus. Breng op smaak met het citroensap, de tabasco, peper en eventueel zout.
  2. Haal de blaadjes sla los van de krop, was en droog ze.
  3. Verdeel 4 mooie slablaadjes als een bedje over de coupes (per 4 personen), snijd de rest van de sla in reepjes en verdeel ook over de coupes. Verdeel de garnalen en vervolgens de cocktailsaus over de coupes. Snijd de peterselie grof en gebruik als garnering.

bereidingstip:

Je kunt ook 100 g voorgesneden botersla gebruiken.

bereidingstip:

Eten er kinderen mee? Maak dan (een deel van) de cocktailsaus zonder whisky.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 275 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 3 g
    waarvan suikers 3 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 760 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Garnalencocktail

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Gar­na­len­cock­tail

1
1
  • 75 g crème fraîche
  • 4 el mayonaise
  • 2 el tomatenketchup
  • 1 el whisky
  • 1 tl citroensap
  • 1 tl tabasco

Meng de crème fraîche met de mayonaise, ketchup en whisky tot cocktailsaus. Breng op smaak met het citroensap, de tabasco, peper en eventueel zout.

2
2
  • ½ kropsla

Haal de blaadjes sla los van de krop, was en droog ze.

3
3

Verdeel 4 mooie slablaadjes als een bedje over de coupes (per 4 personen), snijd de rest van de sla in reepjes en verdeel ook over de coupes.

4
4
  • 300 g Hollandse garnalen
  • 5 g verse krulpeterselie

Verdeel de garnalen en vervolgens de cocktailsaus over de coupes. Snijd de peterselie grof en gebruik als garnering.

bereidingstip:

Je kunt ook 100 g voorgesneden botersla gebruiken.

bereidingstip:

Eten er kinderen mee? Maak dan (een deel van) de cocktailsaus zonder whisky.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.