Mousse
Mousse

Mousse

Licht, fluweelzacht en romig zoet: mousse is het perfecte toetje voor de feestdagen. Makkelijk om te maken en heerlijk om te eten. Ga voor de klassieke chocolademousse of varieer met koffie en fruit; dit luchtige dessert scoort!

Mousse recepten

Chocolademousse met dalgonacrème

Chocolademousse met dalgonacrème

Ingrediënten

6 personen

150 g

pure chocolade

200 ml

verse slagroom

30 g

ongezouten roomboter

2

middelgrote eieren

60 g

witte basterdsuiker

3 el

espresso-oploskoffie

4 el

fijne kristalsuiker

2 el

warm water

3

galette wafels

  1. Hak de chocolade grof. Doe de chocolade met 2 el slagroom (per 6 personen) en de boter in een kom en zet de kom op een pan met een klein laagje kokend water (de kom mag het water niet raken). Laat de chocolade al roerend smelten (au bain-marie). Neem de kom van de pan en laat afkoelen
  2. Splits de eieren. Klop de eiwitten met ⅓ van de basterdsuiker met een mixer ca. 3 min. tot ze glanzende stijve pieken vormen. Meng de rest van de slagroom met ⅓ van de basterdsuiker in een kom en klop in ca. 3 min. stijf.
  3. Klop in een andere kom de eidooiers en de rest van de basterdsuiker los met een garde. Roer het eidooier-suikermengsel door de gesmolten chocolade. Spatel de geklopte slagroom voorzichtig door het mengsel en spatel vervolgens het eiwit luchtig in delen erdoor. Laat de chocolademousse minstens 3 uur opstijven in de koelkast.
  4. Maak ondertussen het dalgonaschuim door de koffie met de kristalsuiker en het water schuimig en licht van kleur te kloppen met een garde.
  5. Serveer de chocolademousse met een flinke toef dalgonaschuim en een half wafeltje.