Mousse
Mousse

Mousse

Licht, fluweelzacht en romig zoet: mousse is het perfecte toetje voor een feestelijke gelegenheid. Makkelijk om te maken en heerlijk om te eten. Ga voor de klassieke chocolademousse of varieer met koffie en fruit; dit luchtige dessert scoort!

Espresso-martini-mousse met smashbombe

Espresso-martini-mousse met smashbombe

  1. Breek de chocolade in stukjes. Verwarm de slagroom in een steelpan op middelhoog vuur, maar breng niet aan de kook. Roer ⅕ van de oploskoffie en de chocolade erdoor tot ze gesmolten zijn. Laat in de pan afkoelen tot gebruik.
  2. Splits de eieren, het eiwit gebruik je niet. Klop de eidooiers en de helft van de suiker in 5 min. licht en luchtig. Vouw het afgekoelde chocolademengsel erdoor.
  3. Schep de mousse in de schaal, dek af met vershoudfolie en laat minimaal 3 uur in de koelkast opstijven.
  4. Meng ondertussen de rest van de oploskoffie met de rest van de suiker, het kokende water, de wodka en de koffielikeur. Klop het mengsel in 10 min. heel licht en luchtig.
  5. Haal de mousse uit de koelkast en verdeel in het midden van bordjes, schep het koffieschuim erover en leg de mokkaboontjes er in het midden op. Leg de smash bombe erop en serveer direct. Sla de smash bombe aan tafel stuk met de achterkant van een lepel.