Chocolademousse
Chocolademousse

Chocolademousse

Hou je van chocolademousse, maar niet van té zoet? Dan zit je met deze variant met pure chocolade helemaal goed!

25 min. bereiden
12waarderingen

Ingrediënten

4 personen

50 g

ongezouten roomboter

3

middelgrote eieren

150 g

pure chocolade 70%

25 g

poedersuiker

1 tl

Nielsen Massey Madagascar bourbon vanille-extract

75 ml

verse slagroom

2 el

gevriesdroogde fruit mix

Dit heb je nodig

  • handmixer

  • martiniglazen

Hou je van chocolademousse, maar niet van té zoet? Dan zit je met deze variant met pure chocolade helemaal goed!

Aan de slag

1

Snijd de roomboter in stukjes. Splits de eieren. Hak de chocolade grof, doe in een vuurvaste kom en laat boven een pan met kokend water smelten (au bain-marie). Zorg dat de kom het water niet raakt. Neem de kom uit de pan en meng de boter door de chocolade. Voeg als de boter is gesmolten, al kloppend met een garde een voor een de eidooiers toe tot deze goed gemengd zijn met de chocolade.

2

Doe de eiwitten in een schone, vetvrije kom, voeg een snuf zout toe en klop met een mixer met schone, vetvrije gardes stijf. Blijf kloppen en voeg beetje bij beetje de poedersuiker en vervolgens het vanille-extract toe. Spatel voorzichtig door het chocolademengsel.

3

Verdeel de chocolademousse over de glazen en laat 15 min. opstijven in de koelkast. Klop ondertussen de slagroom lobbig. Neem de glazen uit de koelkast en verdeel de slagroom erover. Verkruimel de gevriesdroogde frambozen erover. Serveer direct.

tip

bereidingstipJe kunt dit gerecht 1 dag van tevoren maken. Voeg de slagroom en de frambozen pas op het laatst toe.