Charlotte
Charlotte

Charlotte

Zoek je charlotterecepten? Deze heerlijke charlotterecepten vormen de topselectie voor een elegant en prachtig resultaat. Perfect nagerecht voor kerst.

Frambozencharlotte
Frambozencharlotte

Frambozencharlotte

Ingrediënten

6 personen

5 blaadjes

gelatine

500 g

verse frambozen

250 ml

verse slagroom

3 el

kristalsuiker

250 g

Griekse yoghurt

350 g

lange vingers

15 g

poedersuiker

Dit heb je nodig

  • pan Ø 14 cm

  • feestelijk lint

  1. Week de gelatine 5 min. in koud water. Prak ondertussen de helft van de frambozen met een vork tot puree. Verwarm 2 el frambozenpuree in een steelpan tegen de kook aan. Neem van het vuur. Knijp de gelatine uit, doe bij de warme puree en roer tot de gelatine is opgelost.
  2. Klop de slagroom stijf met de suiker. Spatel de yoghurt en alle frambozenpuree erdoor. Schep het mengsel in een kookpan. Bedek met lange vingers. Laat de charlotte minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
  3. Stort de charlotte op een bord. Houd de pan eventueel 5 sec. in een bak heet water om hem makkelijk los te krijgen.
  4. Plak de rest van de lange vingers er rondom tegenaan. Strik het lint erom. Verdeel de rest van de frambozen erover en bestrooi met poedersuiker.