Vegan nagerechten voor kerst
Vegan nagerechten voor kerst

Vegan nagerechten voor kerst

Vegan desserts! Deze toetjes kan iedereen waarderen. Van romige vegan tiramisu tot een echte showstopper; de cookie dough ijsbombe. Hoera voor plantaardige desserts!

Vegan nagerechten voor kerst

Vegan tiramisu
Vegan tiramisu

Vegan tiramisu

Ingrediënten

voor 8 porties
  • 100 ml espresso
  • 350 g biologische kikkererwten in pot
  • 70 g kokosbloesemsuiker
  • 300 g koelverse yochurt kokos ongezoet
  • 300 g theebiscuit
  • 3 el amaretto
  • 20 g cacaonibs
  • ½ el cacaopoeder

Nodig in de keuken

  • keukenmachine of handmixer
  • whiskyglazen
  • theezeefje
  1. Zet de espresso en laat afkoelen. Laat de kikkererwten uitlekken in een zeef, maar vang het vocht op. De kikkererwten zelf worden niet gebruikt. Klop het kikkererwtenvocht in de keukenmachine of met de mixer zo stijf mogelijk. Voeg vervolgens geleidelijk en al kloppend de kokosbloesemsuiker toe. Klop nog 1 min. Spatel de kokosyochurt erdoor.
  2. Verkruimel de koekjes in een diep bord in stukjes van 1 cm. Meng de espresso, amaretto en cacaonibs erdoor.
  3. Verdeel ⅓ van het kokosschuim over de glazen en vervolgens de helft van het koekjesmengsel. Herhaal en eindig met de rest van het kokosschuim. Bestrooi met de (thee)zeef met de cacaopoeder.