Vegan nagerechten voor kerst
Vegan nagerechten voor kerst

Vegan nagerechten voor kerst

Vegan desserts! Deze toetjes kan iedereen waarderen. Van romige vegan tiramisu tot een echte showstopper; de cookie dough ijsbombe. Hoera voor plantaardige desserts!

Vegan nagerechten voor kerst

Vegan kokosmakroon met passievruchtroom

Vegan kokosmakroon met passievruchtroom

Ingrediënten

4 personen

65 g

AH biologisch kokosrasp

½ el

tarwebloem

50 g

kristalsuiker

1 el

agavesiroop

100 ml

sojadrink ongezoet

1

ananas

2 takjes

verse munt

½

limoen

120 g

haver fraîche

75 g

diepvries passievruchtblokje

2 el

poedersuiker

Dit heb je nodig

  • uitsteekvorm (Ø 9 cm)

  • bakpapier

  • spuitzak met kartelmondje

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Teken met behulp van de uitsteekvorm of een glas 4 rondjes op het bakpapier. Draai het bakpapier om, zodat je de makronen op een schoon papier spuit.
  2. Meng in een kom de kokos, bloem en suiker. Verwarm in een steelpan op middelhoog vuur al roerend de agavesiroop met de sojadrink tot de agavesiroop is opgelost. Voeg het soja-agavemengsel toe aan het kokos-bloemmengsel en roer stevig tot je een spuitbaar beslag hebt.
  3. Schep het deeg in de spuitzak en spuit het beslag binnen de getrokken lijnen op het bakpapier. Laat het beslag niet te lang in de spuitzak zitten, want dan wordt het te nat. Maak de beslaghoopjes met je vinger voorzichtig iets platter. Bak de kokos-makronen in het midden van de oven in ca. 15 min. gaar en goudbruin. Laat 20 min. afkoelen tot kamertemperatuur.
  4. Snijd ondertussen de boven-en onderkant van de ananas. Snijd van boven naar beneden de schil en ‘ogen’ van de vrucht. Snijd de ananas in de lengte in kwarten en snijd het harde hart eruit. De helft wordt niet gebruikt. Snijd de halve ananas in kleine blokjes van ca. een ½ cm. Snijd de munt zo fijn mogelijk. Boen de limoen schoon, rasp de schil van de halve limoen en pers de vrucht uit. Meng de blokjes ananas met de munt, 1 tl limoenrasp (per 4 personen) en 1 el -sap (per 4 personen).
  5. Meng de haver fraîche met een garde met de helft van de passievruchtblokjes en de helft van de poedersuiker.
  6. Haal de kokosmakronen voorzichtig los van het bakpapier. Leg op elk bord een kokosmakroon. Schep steeds 2 tl van de passievruchtenroom in het midden van de kokosmakroon. Verdeel de rest van de passievruchtblokjes over de bergjes room. Schep op elk bord 2 el ananas-muntsalsa rondom de kokosmakroon. Bestrooi met de rest van de poedersuiker.