Vegan voorgerechten voor kerst
Vegan voorgerechten voor kerst

Vegan voorgerechten voor kerst

Ga je voor een vegan kerst dit jaar? Van pompoensoep in een glaasje tot bietencarpaccio: Allerhande maakt er een plantaardig feestje van. Hieronder hebben we alle veganistische voorgerechten voor kerst op een rijtje gezet.

Hartige vegan bonbon met cashewspread en wortel

Hartige vegan bonbon met cashewspread en wortel

  1. Schil de winterpeen en schaaf met de dunschiller in flinterdunne linten. Doe in een kom met de rijstazijn en laat minimaal 15 min. marineren.
  2. Snijd ondertussen de dille en bieslook fijn. Vouw het norivel dubbel en snijd zo fijn mogelijk. Meng ¾ van de kruiden en ¾ van de nori door de plantaardige spread. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel in gelijke porties, maak je handen vochtig en draai gelijke balletjes van het mengsel.
  3. Leg een stuk vershoudfolie in het kopje. Laat de wortellinten uitlekken (vang het vocht op) en dep droog. Verdeel een paar linten over het kopje. Zorg dat de onder- en zijkanten goed bedekt zijn. Leg een balletje notenspread in het midden. Vouw de wortel over de vulling zodat alles bedekt is en snijd de uitstekende wortel eraf. Vouw de folie erover en draai de bovenkant als een toffee dicht. Maak zo nog de rest van de bonbons. Laat 30 min. opstijven in de koelkast.
  4. Maak ondertussen ½ rode peper schoon, snijd het vruchtvlees fijn. Meng 1 el (per 8 bonbons) van de opgevangen marinade van de wortel, de rode peper, rest van de kruiden en nori tot een dressing.
  5. Verdeel wat rucola over een schaal. Verwijder de folie van de wortelbonbons en verdeel de bonbons over de schaal. Besprenkel met de dressing en serveer direct.
Meer inspiratie voor een vegan kerst gezocht? Bekijk ons online vegan kerstmagazine!

Meer inspiratie voor een vegan kerst gezocht? Bekijk ons online vegan kerstmagazine!

Helemaal nieuw: ons online vegan kerstmagazine. Daarin vind je de lekkerste vegan kerstrecepten van Jason van The Indigo Kitchen, Judith van Bonusvegan en Trai van Trai Vegan. Deze bekende vegan koks geven je tips om gemakkelijk en budgetproof veganistisch te koken. Want vegan eten hoeft gelukkig helemaal niet duur te zijn! Wat dacht je bijvoorbeeld van een amuselepel met vegan 'tonijn'salade en kapperappel? Of een prachtige kerstkrans van haricots verts en zongedroogde tomaatjes? Ook het proberen waard: filodeegpakketjes met cranberry-vruchtenspread, net echte kerstcadeautjes.