Vegan bijgerechten voor kerst
Vegan bijgerechten voor kerst

Vegan bijgerechten voor kerst

Op zoek naar verrassende vegan bijgerechten voor kerst? Deze pagina staat boordevol feestelijke recepten. Van geroosterde bloemkool tot polenta met truffel. Met deze veganistische bijgerechten zit je goed!

Vegan bijgerechten voor kerst

Mini-rodekool met Italiaanse kruiden

Mini-rodekool met Italiaanse kruiden

Ingrediënten

4 personen

4

mini-rodekooltjes

2

rode uien

20 g

Italiaanse kruidenmix

2 el

milde olijfolie

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwijder van de kooltjes eventueel de buitenste bladeren als die lelijk zijn. Leg de kooltjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
  2. Pel de rode uien en snijd ze elk in 8 parten. Haal de tijm en rozemarijn uit de kruidenmix en leg op de bakplaat bij de rodekool. Besprenkel alles met de olijfolie, breng op smaak met peper en zout en hussel om. Rooster ca. 30 min. in het midden van de oven. Keer de mini-rodekool halverwege de baktijd.
  3. Pluk ondertussen de blaadjes van de takjes oregano uit het bakje Italiaanse kruiden. Haal de mini-rodekool uit de oven en leg de parten samen met de takjes tijm en rozemarijn op een schaal. Bestrooi met de blaadjes oregano.