Vegan kerstmenu 2023
Vegan kerstmenu 2023

Vegan kerstmenu 2023

Een volledig vegan kerstmenu op tafel zetten? Wij helpen je graag een handje! Wist je bijvoorbeeld dat je veel kerstklassiekers zoals een carpaccio vegan kunt maken? Wij hebben hier onze lekkerste vegan voor, hoofd, bij en -nagerechten voor je op een rijtje gezet. Ontdek de lekkerste vegan kerstrecepten van Allerhande, en binnen no time zet jij een vegan feestje op tafel. Een kerstmenu samenstellen zonder dierlijke producten was nog nooit zo makkelijk! Toch liever vega? Ontdek ook ons vegetarisch kerstmenu.

Vegan kerstmenu topper

Vegan kerstmenu topper

  1. Schil de zoete aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in 15 min. gaar.
  2. Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter en gril de bietstukken 12 min. Keer halverwege. Verhit ⅔ van de olie in een kleine steelpan op laag vuur. Verwarm hierin de baharat 5 min. tot het begint te geuren.
  3. Giet de zoete aardappel af, bewaar een kopje van het kookvocht. Voeg de specerijenolie toe en stamp grof met de pureestamper. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng ⅙ van de olie met de harissa. Snijd de bietstukken in plakken.
  4. Verdeel de puree over de borden en leg de bietstuk in het midden. Besprenkel de puree met de rozenharissaolie en bestrooi met de granaatappelpitjes. Verdeel de rest van de olie over de bietstuk. Bestrooi met peper en eventueel zout.