Schil de knolselderij en prik rondom in met een vork (ca. 30 keer). Snijd het kapje van de bol knoflook. Leg beide in een pan en voeg 2 L water, 100 ml sojasaus (per 4 personen) en de Italiaanse kruiden toe. Hou wat blaadjes oregano achter als garnering. Leg een vuurvast bord op de knolselderij zodat-ie onder water blijft en kook in 60-70 min. beetgaar.
Breng ondertussen een steelpan met 100 ml water (per 4 personen), de azijn, suiker en het mosterdzaad aan de kook. Kook in 25 min. op laag vuur tot de zaadjes zacht zijn. Meng de rest van de sojasaus erdoor en laat afkoelen tot gebruik.
Schil de zoete aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook 20 min. Giet af en laat droogstomen. Spoel de bonen onder koud stromend water en laat uitlekken. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 3-5 min. Laat afkoelen en hak grof.
Haal de knolselderij en knoflook uit de pan. Snijd de knolselderij in plakken van 1 cm. Wip de tenen knoflook uit de bol en voeg samen met de olie en bonen toe aan de zoete aardappelen. Stamp tot een gladde puree.
Verdeel de puree, knolselderijplakken en 1 el mosterdkaviaar (per persoon) over een schaal. Bestrooi met de achtergehouden oregano en de hazelnoten.
Knolselderijroast met mosterdkaviaar
Geniet van vegan deze kerst. Deze geroosterde knolselderij met romige zoete-aardappelpuree en krokante mosterdkaviaar is niet alleen smaakvol, maar staat ook nog 'ns feestelijk op tafel.
- bereidingstipJe kunt de mosterdkaviaar 1 week van tevoren maken. De knolselderij kun je 2 dagen van tevoren maken. Bewaar beide afgedekt in de koelkast. Verwarm de knolselderij voor het aansnijden 20 min. in de oven op 160 °C.
- wijntipRood en soepel: AH Excellent Selectie Côtes du Rhône Villages 75 cl.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Knolselderijroast met mosterdkaviaar
Geniet van vegan deze kerst. Deze geroosterde knolselderij met romige zoete-aardappelpuree en krokante mosterdkaviaar is niet alleen smaakvol, maar staat ook nog 'ns feestelijk op tafel.

hoofdgerecht
4 personen
440 kcal
30 min. bereiden
1 uur wachten
Aan de slag
Schil de knolselderij en prik rondom in met een vork (ca. 30 keer). Snijd het kapje van de bol knoflook. Leg beide in een pan en voeg 2 L water, 100 ml sojasaus (per 4 personen) en de Italiaanse kruiden toe. Hou wat blaadjes oregano achter als garnering. Leg een vuurvast bord op de knolselderij zodat-ie onder water blijft en kook in 60-70 min. beetgaar.
Breng ondertussen een steelpan met 100 ml water (per 4 personen), de azijn, suiker en het mosterdzaad aan de kook. Kook in 25 min. op laag vuur tot de zaadjes zacht zijn. Meng de rest van de sojasaus erdoor en laat afkoelen tot gebruik.
Schil de zoete aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook 20 min. Giet af en laat droogstomen. Spoel de bonen onder koud stromend water en laat uitlekken. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 3-5 min. Laat afkoelen en hak grof.
Haal de knolselderij en knoflook uit de pan. Snijd de knolselderij in plakken van 1 cm. Wip de tenen knoflook uit de bol en voeg samen met de olie en bonen toe aan de zoete aardappelen. Stamp tot een gladde puree.
Verdeel de puree, knolselderijplakken en 1 el mosterdkaviaar (per persoon) over een schaal. Bestrooi met de achtergehouden oregano en de hazelnoten.
bereidingstip:Je kunt de mosterdkaviaar 1 week van tevoren maken. De knolselderij kun je 2 dagen van tevoren maken. Bewaar beide afgedekt in de koelkast. Verwarm de knolselderij voor het aansnijden 20 min. in de oven op 160 °C.
wijntip:Rood en soepel: AH Excellent Selectie Côtes du Rhône Villages (https://www.ah.nl/producten/product/wi387118) 75 cl.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 knolselderij
1 bol knoflook
115 ml sojasaus
20 g verse Italiaanse kruidenmix
100 ml water
75 ml appelciderazijn
1 el fijne kristalsuiker
55 g mosterdzaad
500 g zoete aardappelen
400 g limabonen in blik
30 g ongezouten hazelnoten
2 el extra vierge olijfolie
Dit heb je nodig
pureestamper