Rucolasalade met bonen en ei
Rucolasalade met bonen en ei

Rucolasalade met bonen en ei

Vegetarische maaltijdsalade met een lichtpittige mosterddressing.

25 min. bereiden
115waarderingen

Ingrediënten

4 personen

800 g

limabonen in blik

2

rode uien

350 g

verse sperziebonen

4

middelgrote eieren

5 el

olijfolie extra vierge

1 el

azijn

1 el

fijne mosterd

75 g

rucola

Vegetarische maaltijdsalade met een lichtpittige mosterddressing.

Aan de slag

1

Laat de limabonen uitlekken en snijd de uien in dunne ringen. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen, laat het puntje zitten. Kook in 8 min. beetgaar. Spoel af onder koud stromend water en laat afkoelen.

2

Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water en pel ze. Klop een dressing van de olie, azijn en mosterd. Schenk over de sperziebonen en meng de ui, bonen en rucola erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de eieren in de lengte in parten en verdeel over de salade.

tip

Rucolasalade met bonen en ei

Instructievideo - 02:51 min.