Niçoise 'to go' met bonen

De beroemde salade met als extraatje; limabonen. Extra lekker!

215 kcal

10 min. bereiden

4.5/5

(17)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 450 gram diepvries gebroken sperziebonen

    diepvries gebroken sperziebonen

  • 400 gram limabonen in blik

    limabonen in blik

  • 160 gram tonijn in water in blik

    tonijn in water in blik

  • 1 sjalot

    sjalot

  • 1 theelepel mosterd

    mosterd

  • 1 eetlepel wittewijnazijn

    wittewijnazijn

  • 2 eetlepel extra vierge olijfolie

    extra vierge olijfolie

  • 250 gram cherrytomaten

    cherrytomaten

2019 nr. 01 - Een goede start, het kan!

2020 week 07-08 - 2020 week 07-08

2019 week 01-02 - 2019 week 01-02

Aan de slag

  1. Laat de sperziebonen ontdooien.

  2. Doe de sperziebonen in een kom en giet er kokend water bij. Laat minimaal 5 min. staan. Laat de limabonen en de tonijn uitlekken.

  3. Snijd ondertussen de sjalot fijn en meng met de mosterd en de wittewijnazijn. Voeg al roerend de olijfolie toe. Halveer de cherrytomaten. Giet de sperziebonen af.

  4. Schep alles door elkaar, verdeel over een bord en besprenkel met de vinaigrette.

  • bewaartipJe kunt de salade prima meenemen in een afgesloten bewaarbakje.
  • combinatietipLekker met peterselie.

Wat vond je van dit recept?

Niçoise 'to go' met bonen

De beroemde salade met als extraatje; limabonen. Extra lekker!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig