Niçoise 'to go' met bonen
De beroemde salade met als extraatje; limabonen. Extra lekker!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 450 g AH BASIC diepvries gebroken sperziebonen
- 400 g limabonen in blik
- 160 g tonijn in water in blik
- 1 sjalot
- 1 tl mosterd
- 1 el wittewijnazijn
- 2 el extra vierge olijfolie
- 250 g cherrytomaten
Advertentie
Bereiden
- Laat de sperziebonen ontdooien.
- Doe de sperziebonen in een kom en giet er kokend water bij. Laat minimaal 5 min. staan. Laat de limabonen en de tonijn uitlekken.
- Snijd ondertussen de sjalot fijn en meng met de mosterd en de wittewijnazijn. Voeg al roerend de olijfolie toe. Halveer de cherrytomaten. Giet de sperziebonen af.
- Schep alles door elkaar, verdeel over een bord en besprenkel met de vinaigrette.
combinatietip:
Lekker met peterselie.
bewaartip:
Je kunt de salade prima meenemen in een afgesloten bewaarbakje.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 215 kcal
- eiwit 15 g
- koolhydraten 16 g
-
vet 8 g
waarvan verzadigd 1 g - natrium 200 mg
- vezels 10 g
Ook te zien in
Niçoise 'to go' met bonen
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Niçoise 'to go' met bonen
- 450 g AH BASIC diepvries gebroken sperziebonen
Laat de sperziebonen ontdooien.
- 400 g limabonen in blik
- 160 g tonijn in water in blik
Doe de sperziebonen in een kom en giet er kokend water bij. Laat minimaal 5 min. staan. Laat de limabonen en de tonijn uitlekken.
- 1 sjalot
- 1 tl mosterd
- 1 el wittewijnazijn
- 2 el extra vierge olijfolie
- 250 g cherrytomaten
Snijd ondertussen de sjalot fijn en meng met de mosterd en de wittewijnazijn. Voeg al roerend de olijfolie toe. Halveer de cherrytomaten.
Giet de sperziebonen af.
Schep alles door elkaar, verdeel over een bord en besprenkel met de vinaigrette.
combinatietip:
Lekker met peterselie.
bewaartip:
Je kunt de salade prima meenemen in een afgesloten bewaarbakje.