Maal­tijd­sa­la­de van li­ma­bo­nen, to­nijn en pa­pri­ka

Een snelle salade met alle juiste ingrediënten.

(4) waardeer
hoofdgerecht Een snelle salade met alle juiste ingrediënten. 4 personen
4 4

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een pan water aan de kook. Verdeel ondertussen de broccoli in roosjes van 3 cm, schil de stronk en snijd in plakjes. Kook de broccoli 2 min., doe in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Laat uitlekken en doe in een grote kom.
  2. Spoel de bonen in een vergiet af onder koud stromend water en laat uitlekken. Laat de tonijn uitlekken. Meng de bonen en tonijn door de broccoli.
  3. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in smalle reepjes van 5 cm lang. Meng met de rucola door het bonen-broccolimengsel.
  4. Meng de olie met de azijn en mosterd tot een dressing en meng door de salade. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 375 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 19 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 400 mg
  • vezels 13 g
Tags
Ook te zien in

Maaltijdsalade van limabonen, tonijn en paprika

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Maal­tijd­sa­la­de van li­ma­bo­nen, to­nijn en pa­pri­ka

1
1

Breng een pan water aan de kook.

2
2
  • 500 g broccoli

Verdeel ondertussen de broccoli in roosjes van 3 cm, schil de stronk en snijd in plakjes.

3
3

Kook de broccoli 2 min., doe in een vergiet en spoel onder koud stromend water.

4
4

Laat uitlekken en doe in een grote kom.

5
5
  • 800 g limabonen in blik

Spoel de bonen in een vergiet af onder koud stromend water en laat uitlekken.

6
6
  • 320 g tonijn in water in blik

Laat de tonijn uitlekken. Meng de bonen en tonijn door de broccoli.

7
7
  • 1 rode paprika

Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in smalle reepjes van 5 cm lang.

8
8
  • 85 g rucola

Meng met de rucola door het bonen-broccolimengsel.

9
9
  • 4 el traditionele olijfolie
  • 1 el wittewijnazijn
  • 1 el dijonmosterd

Meng de olie met de azijn en mosterd tot een dressing en meng door de salade. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.