Maaltijdsalade van limabonen, tonijn en paprika
Een snelle salade met alle juiste ingrediënten.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 500 g broccoli
- 800 g limabonen in blik
- 320 g tonijn in water in blik
- 1 rode paprika
- 85 g rucola
- 4 el traditionele olijfolie
- 1 el wittewijnazijn
- 1 el dijonmosterd
Advertentie
Bereiden
- Breng een pan water aan de kook. Verdeel ondertussen de broccoli in roosjes van 3 cm, schil de stronk en snijd in plakjes. Kook de broccoli 2 min., doe in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Laat uitlekken en doe in een grote kom.
- Spoel de bonen in een vergiet af onder koud stromend water en laat uitlekken. Laat de tonijn uitlekken. Meng de bonen en tonijn door de broccoli.
- Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in smalle reepjes van 5 cm lang. Meng met de rucola door het bonen-broccolimengsel.
- Meng de olie met de azijn en mosterd tot een dressing en meng door de salade. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 375 kcal
- eiwit 28 g
- koolhydraten 19 g
-
vet 18 g
waarvan verzadigd 3 g - natrium 400 mg
- vezels 13 g
Ook te zien in
Maaltijdsalade van limabonen, tonijn en paprika
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Maaltijdsalade van limabonen, tonijn en paprika
Breng een pan water aan de kook.
- 500 g broccoli
Verdeel ondertussen de broccoli in roosjes van 3 cm, schil de stronk en snijd in plakjes.
Kook de broccoli 2 min., doe in een vergiet en spoel onder koud stromend water.
Laat uitlekken en doe in een grote kom.
- 800 g limabonen in blik
Spoel de bonen in een vergiet af onder koud stromend water en laat uitlekken.
- 320 g tonijn in water in blik
Laat de tonijn uitlekken. Meng de bonen en tonijn door de broccoli.
- 1 rode paprika
Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in smalle reepjes van 5 cm lang.
- 85 g rucola
Meng met de rucola door het bonen-broccolimengsel.
- 4 el traditionele olijfolie
- 1 el wittewijnazijn
- 1 el dijonmosterd
Meng de olie met de azijn en mosterd tot een dressing en meng door de salade. Breng op smaak met peper en eventueel zout.