Vegan trifle
Vegan trifle

Vegan trifle

Dezelfde feestelijke trifle als altijd, maar dan compleet vegan.

45 min. bereiden
50 min. oventijd
2 uur wachten
4waarderingen

Ingrediënten

12 personen

100 g

kokosolie

1

citroen

200 g

zelfrijzend bakmeel

5 g

baking soda

300 g

fijne kristalsuiker

2 mespunten

zout

200 ml

amandeldrink ongezoet

3 tl

Nielsen Massey Madagascar bourbon vanille-extract

2 el

cacaopoeder

50 g

maizena

500 ml

Oatly! haverdrank cacao

700 g

kersen zonder pit op siroop

6 el

kersenjam

250 ml

cuisine soja op te kloppen

150 ml

Luxardo Marashino kersenlikeur

500 g

Alpro Mild & Creamy Naturel ongezoet

2 el

amandelschaafsel

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • cakevorm (30 cm, ingevet)

  • ronde metalen of glazen schaal (3 liter)

Dezelfde feestelijke trifle als altijd, maar dan compleet vegan.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 175 °C.

2

Smelt de kokosolie in een pannetje op laag vuur. Zet het vuur uit. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers 1 helft uit.

3

Mix in een grote kom het bakmeel, de baking soda, ⅔ van de suiker en de helft van het zout. Mix er met een garde de amandelmelk, kokosolie, ⅓ van het vanille-extract, het citroenrasp en 1 el -sap (per trifle) door. Bekleed de cakevorm met het bakpapier. Verdeel het beslag over de cakevorm. Bak in het midden van de oven in ca. 50 min. goudgeel en gaar.

4

Controleer met een satéprikker of de cake gaar is. Prik de prikker in het midden van de cake. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar Laat de cake 15 min. in de vorm afkoelen. Stort op een rooster en laat in 45 min. afkoelen tot kamertemperatuur.

5

Maak ondertussen de custard. Meng de cacao, maizena, ⅙ van de suiker en de rest van het zout in een (steel)pan tot een egaal mengsel. Schenk de haverdrink cacao en de rest van de vanille erbij en breng al roerend aan de kook. Laat 5 min. zachtjes koken en indikken. Roer regelmatig. Neem de pan van het vuur en laat in ca. 10 min. in een bak koud water afkoelen tot kamertemperatuur. Roer af en toe.

6

Laat ondertussen de kersen uitlekken. Meng met de jam en snijd de cake in blokjes van 1 cm. Klop de cuisine soja met de rest van de suiker stijf.

7

Verdeel de helft van de cake over de bodem van de trifleschaal en besprenkel met de helft van de kersenlikeur. Verdeel de helft van de kersen, de helft van de custard en de variatie op yoghurt erover. Verdeel de rest van de cake erover en besprenkel met de rest van de likeur. Verdeel de rest van de kersen en de rest van de custard erover. Dek af met de opgeklopte cuisine soja. Zet de schaal min. 2 uur afgedekt in de koelkast.

8

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel goudbruin. Neem uit de pan en laat afkoelen. Bestrooi de trifle met het amandelschaafsel en serveer.