Ve­gan aard­bei­en­taart

Het ultieme zomergebak in een vegan jasje.

  • nagerecht
  • 10 stuks
  • 445 kcal voedingswaarden
    • 40 min. bereiden
    • 2 u. 45 min. wachten
    • 45 min. oventijd
(6) waardeer
nagerecht Het ultieme zomergebak in een vegan jasje. 10 stuks
4 6

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • deegroller
  • quichevorm (Ø 28 cm, ingevet)
  • bakbonen
  • bakpapier
  • garde

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd 200 g margarine in stukjes en zet 10 min. in de vriezer. Doe de boterstukjes samen met de bloem, ¼ van de maizena, het amandelmeel, ⅓ van het vanille-extract, 50 g kristalsuiker en het zout in de keukenmachine. Mix met korte pulsen tot een fijn, kruimelig deeg. Voeg beetje bij beetje het koude water toe en mix kort tot het deeg aan elkaar plakt. Neem het deeg uit de machine, kneed met koude handen kort door en vorm een bal. Laat het niet te warm worden. Dek af en laat 1 uur rusten in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C. Neem het deeg uit de koelkast, kneed kort door en rol op een met bloem bestoven werkbank uit een cirkel van ca. Ø 35 cm. Bestrooi met extra bloem als het deeg blijft plakken aan je de werkbank of je deegroller.
  3. Bekleed de ingevette quichevorm met het deeg, er mag ca. een ½ cm over de randjes gaan, het deeg krimpt namelijk in de oven. Snijd de rest van het deeg eraf. Prik gaatjes in het deeg, bekleed met bakpapier en vul met de bakbonen. Bak in het midden van de oven 30 min. Verwijder de bakbonen en het bakpapier en bak de taart nog 15 min. Laat helemaal afkoelen op een rooster. Snijd eventueel de bovenkanten van de randen bij.
  4. Maak ondertussen de vulling. Doe ⅔ van de sojadrink, de rest van het vanille-extract en de rest van de suiker in een steelpan. Verwarm op laag vuur, het mengsel mag nog niet koken. Klop ondertussen de rest van de sojadrink met een garde met de rest van de maizena in een kom tot een glad papje. Voeg toe aan de warme sojadrink. Zet het vuur iets hoger, breng aan de kook en blijf goed roeren tot er een stevige dikke vla ontstaat.
  5. Doe de vulling in een kom en voeg de rest van de margarine toe. Roer door tot de margarine gesmolten is. Dek af met vershoudfolie en zet in de koelkast tot de vulling is afgekoeld. Snijd de aardbeien in plakjes en de muntblaadjes grof. Roer de vulling door en verdeel gelijkmatig over de taartbodem. Verdeel de aardbeien in een cirkel en dakpansgewijs over de vulling. Bestrooi met wat muntblaadjes.

serveertip:

Lekker en mooi met citroenrasp!

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 445 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 45 g
    waarvan suikers 18 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 80 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in
juni 2020

Vegan aardbeientaart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ve­gan aard­bei­en­taart

1
1
  • 200 g plantaardige margarine

Snijd de margarine in stukjes en zet 10 min. in de vriezer.

2
2
  • 250 g tarwebloem
  • 25 g maizena
  • 50 g amandelmeel
  • 1 tl Nielsen Massey Madagascar bourbon vanille-extract
  • 50 g fijne kristalsuiker
  • ½ tl zout

Doe de boterstukjes samen met de bloem, maizena, het amandelmeel, het vanille-extract, de kristalsuiker en het zout in de keukenmachine.

3
3

Mix met korte pulsen tot een fijn, kruimelig deeg.

4
4
  • 50 ml koud water

Voeg beetje bij beetje het koude water toe en mix kort tot het deeg aan elkaar plakt.

5
5

Neem het deeg uit de machine, kneed met koude handen kort door en vorm een bal. Laat het niet te warm worden. Dek af en laat 1 uur rusten in de koelkast.

6
6

Verwarm de oven voor op 180 °C.

7
7

Neem het deeg uit de koelkast, kneed kort door en rol op een met bloem bestoven werkbank uit een cirkel van ca. Ø 35 cm.

8
8

Bestrooi met extra bloem als het deeg blijft plakken aan je de werkbank of je deegroller.

9
9

Bekleed de ingevette quichevorm met het deeg, er mag ca. een ½ cm over de randjes gaan, het deeg krimpt namelijk in de oven. Snijd de rest van het deeg eraf.

10
10

Prik gaatjes in het deeg, bekleed met bakpapier en vul met de bakbonen. Bak in het midden van de oven 30 min.

11
11

Verwijder de bakbonen en het bakpapier en bak de taart nog 15 min. Laat helemaal afkoelen op een rooster. Snijd eventueel de bovenkanten van de randen bij.

12
12
  • 400 ml vanille sojadrink
  • 2 tl Nielsen Massey Madagascar bourbon vanille-extract
  • 60 g fijne kristalsuiker

Maak ondertussen de vulling. Doe de sojadrink, de rest van het vanille-extract en de rest van de suiker in een steelpan.

13
13

Verwarm op laag vuur, het mengsel mag nog niet koken.

14
14
  • 200 ml vanille sojadrink
  • 75 g maizena

Klop ondertussen de rest van de sojadrink met een garde met de rest van de maizena in een kom tot een glad papje. Voeg toe aan de warme sojadrink.

15
15

Zet het vuur iets hoger, breng aan de kook en blijf goed roeren tot er een stevige dikke vla ontstaat.

16
16
  • 75 g plantaardige margarine

Doe de vulling in een kom en voeg de rest van de margarine toe. Roer door tot de margarine gesmolten is.

17
17

Dek af met vershoudfolie en zet in de koelkast tot de vulling is afgekoeld.

18
18
  • 500 g verse aardbeien
  • 1 takje verse munt

Snijd de aardbeien in plakjes en de muntblaadjes grof. Roer de vulling door en verdeel gelijkmatig over de taartbodem.

19
19

Verdeel de aardbeien in een cirkel en dakpansgewijs over de vulling. Bestrooi met wat muntblaadjes.

serveertip:

Lekker en mooi met citroenrasp!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.