Ontbijttaartjes met peer en kaneel
Ontbijttaartjes met peer en kaneel

Ontbijttaartjes met peer en kaneel

Een ontbijttaartje dat goed voor je is: het bestaat! Peer, havermout en hazelnoten: meer heb je niet nodig

20 min. bereiden
15 min. oventijd
1waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2½ el

geurloze kokosolie

47½ g

hazelnoten

1

banaan

75 g

fijne havermout

½ tl

gemalen kaneel

1

Conference peer

2 el

rozijnen

250 ml

Alpro Mild & Creamy Naturel ongezoet

Dit heb je nodig

  • mini quichevormpjes (Ø 10 cm, ingevet)

Een ontbijttaartje dat goed voor je is: het bestaat! Peer, havermout en hazelnoten: meer heb je niet nodig

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Smelt 2 el kokosolie (per 4 personen) in een kleine pan op laag vuur. Hak ondertussen de hazelnoten fijn.

2

Prak de banaan met een vork in een kom. Meng de havermoutvlokken, hazelnoten, de helft van de kaneel en de gesmolten kokosolie erdoor. Verdeel het havermoutmengsel over de bodem en randen van de quichevormpjes. Bak de bodems in het midden van de oven in 15 min. goudbruin. Neem uit de oven en laat 15 min. afkoelen.

3

Boen ondertussen de peer schoon, snijd in 4 partjes en verwijder het klokhuis. Snijd elk partje in de lengte in 3 plakjes, maar laat die aan de bovenkant aan elkaar vastzitten.

4

Verhit de rest van de kokosolie in een koekenpan en bak de peer, rozijnen en de rest van de kaneel 5 min. op laag vuur. Keer halverwege.

5

Verdeel de Mild & Creamy No Sugars over de havermoutbodems. Beleg elk taartje met een perenwaaier en rozijnen.