bewaar
Truffelpolenta met knolselderij en tomaatjes
Truffelpolenta met knolselderij en tomaatjes
bewaar

Truffelpolenta met knolselderij en tomaatjes

Polenta power! Dit bijgerecht is 100% vegan, maar met 1000% smaak.

25 min. bereiden
15 min. oventijd
4waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

Juanita cherrytomaat aan de tak

2 el

extra vierge olijfolie

250 g

knolselderij

2 el

milde olijfolie

1 teen

knoflook

800 ml

kraanwater

1½ tl

zout

125 g

polenta

2 tl

La Tourangelle wittetruffelolie

20 g

waterkers

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (30 x 20 cm)

Polenta power! Dit bijgerecht is 100% vegan, maar met 1000% smaak.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de tomaatjes in een ovenschaal en besprenkel met de helft van de extra vierge olijfolie. Rooster ze 15 min. in de oven.

2

Snijd ondertussen de knolselderij in blokjes van een ½ cm. Verhit de milde olijfolie in een koekenpan en bak 12 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig. Pers de knoflook erbij en bak nog 1 min.

3

Breng ondertussen het water met het zout aan de kook. Voeg al roerend de polenta toe en breng opnieuw aan de kook. Laat de polenta 10 min. zachtjes koken. Roer de rest van de extra vierge olijfolie en de wittetruffelolie erdoor.

4

Verdeel de polenta over kommen. Schep de gebakken knolselderij erop. Leg de tomaatjes erop en verdeel de waterkers erover. Bestrooi met zwarte peper.

algemeenDe polenta, wittetruffelolie en waterkers zijn verkrijgbaar in de grotere Albert Heijn-winkels en op ah.nl. Waterkers kun je eventueel vervangen door rucola.

Truffelpolenta met knolselderij en tomaatjes

Instructievideo - 00:33 min.