Gnoc­chi al­la ro­ma­na met truf­fel

Zelfgemaakte gnocchi van griesmeel, Parmezaanse kaas & truffel. Op en top Italiaans comfort food!

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 430 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 2 u. 30 min. wachten
    • 20 min. oventijd
(1) waardeer
italiaans bijgerecht Zelfgemaakte gnocchi van griesmeel, Parmezaanse kaas & truffel. Op en top Italiaans comfort food! 4 personen
5 1

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • garde
  • ovenschaal (20 x 30 cm, ingevet)
  • vershoudfolie
  • ovenschaal (15x15cm) of bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Splits de eieren (de eiwitten worden niet gebruikt). Rasp de kaas.
  2. Breng de melk in een pan met dikke bodem aan de kook en voeg al roerend met een garde de griesmeel en het zout toe. Breng weer aan de kook, draai het vuur dan laag en laat het mengsel al roerend 4 min. koken tot het iets is ingedikt. Neem de pan van het vuur en voeg 70 g geraspte kaas (per 4 personen), de truffeltapenade, de helft van de boter en de eidooiers toe. Roer tot de boter en de kaas zijn gesmolten. Proef en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Bekleed de grote ovenschaal met een dubbele laag vershoudfolie. Laat de folie ruim over de randen hangen. Schep het griesmeelmengsel erin en laat in 30 min. afkoelen tot kamertemperatuur.
  4. Vorm het griesmeelmengsel met behulp van de folie tot een rol van 30 cm lang. Draai de uiteinden van de folie in tegengestelde richting, zodat je een strakke rol krijgt. Laat minimaal 2 uur in de koelkast opstijven.
  5. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Kneed de opgesteven griesmeelrol weer iets ronder. Verwijder de folie van de rol. Snijd met een nat mes de rol in 30 schijfjes. Leg deze dakpansgewijs in de grote ovenschaal. Bestrooi met de rest van de kaas en verdeel de rest van de boter er in klontjes over. Bestrooi met peper. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven.
  6. Leg de tomaatjes in de kleine ovenschaal of op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 15 min. naast of onder de gnocchi in de oven. Serveer de tomaatjes bij de gnocchi.

bewaartip:

Je kunt de gnocchi 1 dag van tevoren bereiden t/m stap 4.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 430 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 32 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 440 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Gnocchi alla romana met truffel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Gnoc­chi al­la ro­ma­na met truf­fel

1
1
  • 2 middelgrote eieren
  • 100 g Parmezaanse kaas

Splits de eieren (de eiwitten worden niet gebruikt). Rasp de kaas.

2
2
  • 600 ml volle melk
  • 125 g griesmeel
  • ½ tl zout

Breng de melk in een pan met dikke bodem aan de kook en voeg al roerend met een garde de griesmeel en het zout toe.

3
3

Breng weer aan de kook, draai het vuur dan laag en laat het mengsel al roerend 4 min. koken tot het iets is ingedikt.

4
4
  • 2 el truffel-paddenstoelentapenade
  • 20 g ongezouten roomboter

Neem de pan van het vuur en voeg 70 g geraspte kaas (per 4 personen), de truffeltapenade, de boter en de eidooiers toe.

5
5

Roer tot de boter en de kaas zijn gesmolten. Proef en breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6

Bekleed de grote ovenschaal met een dubbele laag vershoudfolie. Laat de folie ruim over de randen hangen.

7
7

Schep het griesmeelmengsel erin en laat in 30 min. afkoelen tot kamertemperatuur.

8
8

Vorm het griesmeelmengsel met behulp van de folie tot een rol van 30 cm lang.

9
9

Draai de uiteinden van de folie in tegengestelde richting, zodat je een strakke rol krijgt. Laat minimaal 2 uur in de koelkast opstijven.

10
10

Verwarm de oven voor op 180 ºC.

11
11

Kneed de opgesteven griesmeelrol weer iets ronder. Verwijder de folie van de rol. Snijd met een nat mes de rol in 30 schijfjes.

12
12
  • 20 g ongezouten roomboter

Leg deze dakpansgewijs in de grote ovenschaal. Bestrooi met de rest van de kaas en verdeel de rest van de boter er in klontjes over. Bestrooi met peper.

13
13

Bak ca. 20 min. in het midden van de oven.

14
14
  • 250 g Juanita cherrytomaten aan de tak

Leg de tomaatjes in de kleine ovenschaal of op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 15 min. naast of onder de gnocchi in de oven.

15
15

Serveer de tomaatjes bij de gnocchi.

bewaartip:

Je kunt de gnocchi 1 dag van tevoren bereiden t/m stap 4.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.