Italiaans kerstmenu 2023
Italiaans kerstmenu 2023

Italiaans kerstmenu 2023

Eens een keer wat anders dan een klassiek kerstdiner? Geef het kerstdiner een nieuw jasje! Ga voor alles uit 1 en dezelfde keuken; de Italiaanse keuken. Wat dacht je van een feestelijk risotto? Of van tiramisu als dessert? Met deze gerechten verras je familie en vrienden met een heerlijk Italiaans kerstmenu. Pick en mix.

Italiaans kerstmenu topper

Italiaans kerstmenu topper

  1. Snijd de tomaten in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in zo klein mogelijke blokjes. Snijd de tomatenblokjes met een scherp keukenmes nog iets fijner. Schep in een zeef boven een kom, bestrooi met het zout en meng voorzichtig door elkaar. Laat 10 min. staan.
  2. Snijd ondertussen de mozzarella in blokjes van een ½ cm en laat uitlekken. Houd 4 blaadjes basilicum achter voor garnering. Doe ondertussen de rest van het basilicum met de olie in de beker van de staafmixer. Pureer tot kruidenolie.
  3. Druk na 10 min. voorzichtig zo veel mogelijk vocht uit de tomaten zonder dat je ze te veel plet. Gooi het vocht niet weg. Verdeel de kookringen over 4 borden en verdeel daar de tomaten over, strijk de bovenkant glad. Verdeel de mozzarella over de tomaten. Verwijder de kookringen.
  4. Verdeel de basilicumolie erover en besprenkel ook rondom het caprese taartje op het bord. Garneer met het achtergehouden basilicum. Bestrooi met wat zout en versgemalen zware peper.