Pasta met confit de canard
Pasta met confit de canard

Pasta met confit de canard

Combineer je typisch Frans met typisch Italiaans, dan krijg je deze pasta met confit de canard. Bellissimeaux!

45 min. bereiden
1 uur wachten
6waarderingen

Ingrediënten

8 personen

30 g

Castellino funghi porcini secchi

400 ml

water

150 g

bleekselderij

200 g

winterpeen

200 g

sjalot

5 tenen

knoflook

20 g

koelverse Italiaanse kruidenmix

1240 g

gekonfijte eendenbout in blik

130 g

tomatenpuree

200 ml

droge witte wijn

150 g

Parmezaanse kaas

15 g

verse platte peterselie

1 kg

verse pappardelle

Combineer je typisch Frans met typisch Italiaans, dan krijg je deze pasta met confit de canard. Bellissimeaux!

Aan de slag

1

Doe de gedroogde paddenstoelen in een kom en giet er het kokende water over. Laat staan tot gebruik. Snijd de bleekselderij en winterpeen in blokjes van een ½ cm (brunoise). Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn. Ris de naaldjes en blaadjes van de verse kruiden en snijd fijn. Gebruik de helft van de salie.

2

Verhit 2 el vet uit de blik met gekonfijte eendenbouten (per 8 personen) in een hapjespan en fruit de winterpeen, selderij en sjalot 4-5 min. min. Bestrooi met peper en zout. Verwijder ondertussen het merendeel van het vet van de eendenbouten en haal het vlees van het bot. Trek het vlees met 2 vorken uit elkaar. Zet opzij tot gebruik. Voeg de kruiden en knoflook toe aan de groente en bak nog 2 min. mee.

3

Laat ondertussen de gedroogde paddenstoelen uitlekken, maar vang het vocht op. Snijd de gewelde paddenstoelen fijn. Voeg de paddenstoelen en het vlees toe aan de groente en bak 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomatenpuree toe en bak nog 2 min. mee. Zet het vuur even op hoog. Schenk de wijn erbij en breng aan de kook. Schenk het opgevangen paddenstoelenvocht erbij. Draai het vuur weer laag en laat met de deksel op de pan 45-60 min. stoven. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en zout.

4

Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas. Snijd de peterselie fijn. Kook vlak voor het serveren de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vang een kopje van het kookvocht op. Giet de pasta af en schep door de saus. Voeg eventueel wat pastawater toe. Verdeel de pasta over de borden, bestrooi met een deel van de kaas en de peterselie. Serveer de rest van de kaas ernaast.

tip

bewaartipDit recept is voor 8 personen. Je kunt wat je overhoudt goed afgedekt tot 3 maanden invriezen. Je kunt ook een deel van de saus maken (bijvoorbeeld de helft) en de rest van de eendenbouten in hun vet (ze moeten helemaal onderstaan) in een afgesloten bak of pot 2 weken in de koelkast bewaren.

variatietiphoud je van pittig? Breng de pasta op smaak met chilivlokken. Ook lekker met wat extra vierge olijfolie.

variatietipLekker met een salade van gegrilde groene asperges, blokjes rauwe tomaat, gesnipperde rode ui, vers basilicum, witte-wijnazijn en olijfolie.