bewaar
Vitello-tonnatorolletjes
Vitello-tonnatorolletjes
bewaar

Vitello-tonnatorolletjes

15 min. bereiden
2waarderingen

Ingrediënten

24 porties

2

ansjovisfilets in olie in blik

160 g

tonijnstukken in olijfolie

½

citroen

2 el

mayonaise

2 el

kappertjes

4

tortillawraps

125 g

kalfsfricandeau

30 g

rucolasla

Dit heb je nodig

  • rasp

  • staafmixer met hoge beker

  • satéprikkers

Aan de slag

1

Laat de ansjovis en tonijn uitlekken. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Doe de tonijn, ansjovis, mayonaise, het citroensap en -rasp in een hoge de hoge beker en pureer tot een gladde saus. Breng de tonijnsaus op smaak versgemalen zwarte peper en meng de kappertjes erdoor.

2

Bestrijk de tortillawraps met de tonijnsaus en verdeel daar de plakjes fricandeau over. Verdeel er wat rucola over en rol strak op. Snijd 1 cm de zijkanten eraf en snijd in plakken van 2½ cm. Steek in elk rolletjes een prikker.

variatietipDit recept kun je ook maken met varkensfricandeau dan heet het ‘maiale tonnato’