Verhit ⅔ van de olie in een grote koekenpan. Doe het sesamzaad in een ondiep schaaltje. Bestrijk de platte kant van de bevroren gyoza’s met de rest van de olie en doop de onderkant in het sesamzaad.
Bak de gyoza’s 3 min. met de sesamzaadkant naar beneden met de deksel op de pan. Til de deksel een klein stukje op en schenk voorzichtig het water bij de gyoza’s en doe de deksel snel weer op de pan. Laat 6 min. bakken op laag vuur. Haal de deksel eraf en bak nog 1 min. zodat de onderkant knapperig wordt.
Meng ondertussen de sojasaus, crispy chili oil, rijstazijn en sesamolie tot een saus en rasp de knoflook erboven. Snijd de puntjes van de asperges op 3 cm lengte af en halveer ze in de lengte. Schaaf de stelen met de dunschiller in linten. Verdeel over borden.
Bespuit de gyoza’s met de gouden glitterspray en verdeel over de asperges. Sprenkel de saus eromheen. Verdeel de sprouts en smaakparels erover.
Gouden dumplings met sesam en sojaparels
Knapperige groentegyoza’s met sesam, glimmende sojaparels en een pittige chilisaus, feestelijk afgemaakt met gouden glitters en paarse kiemen. Wat een plaatje!
- bereidingstipDe chili-sojasaus kun je 2 dagen van tevoren maken.
- wijntipWit, fris en droog: Grüner Veltliner 75 cl.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gouden dumplings met sesam en sojaparels
Knapperige groentegyoza’s met sesam, glimmende sojaparels en een pittige chilisaus, feestelijk afgemaakt met gouden glitters en paarse kiemen. Wat een plaatje!

voorgerecht
4 personen
245 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Verhit ⅔ van de olie in een grote koekenpan. Doe het sesamzaad in een ondiep schaaltje. Bestrijk de platte kant van de bevroren gyoza’s met de rest van de olie en doop de onderkant in het sesamzaad.
Bak de gyoza’s 3 min. met de sesamzaadkant naar beneden met de deksel op de pan. Til de deksel een klein stukje op en schenk voorzichtig het water bij de gyoza’s en doe de deksel snel weer op de pan. Laat 6 min. bakken op laag vuur. Haal de deksel eraf en bak nog 1 min. zodat de onderkant knapperig wordt.
Meng ondertussen de sojasaus, crispy chili oil, rijstazijn en sesamolie tot een saus en rasp de knoflook erboven. Snijd de puntjes van de asperges op 3 cm lengte af en halveer ze in de lengte. Schaaf de stelen met de dunschiller in linten. Verdeel over borden.
Bespuit de gyoza’s met de gouden glitterspray en verdeel over de asperges. Sprenkel de saus eromheen. Verdeel de sprouts en smaakparels erover.
bereidingstip:De chili-sojasaus kun je 2 dagen van tevoren maken.
wijntip:Wit, fris en droog: Grüner Veltliner (https://www.ah.nl/producten/product/wi473517) 75 cl.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1½ el arachideolie
2 el sesamzaad
12 gyoza groente
3 el water
2 el sojasaus
1 el crispy chili in oil
2 el rijstazijn
2 tl sesamolie
½ teen knoflook
100 g verse groene aspergetips
1 flesje AH Excellent Kerstmaker glitterspray goud
10 g AH Excellent kiemgroente kerstmix
4 tl AH Excellent Kerstmaker smaakparels soja
Dit heb je nodig
dunschiller