Vegan bouillonfondue

Iedereen kan aan tafel met deze fijne (plantaardige) bouillonfondue. Met een sausje van crispy chili olie kun je na het fonduen vanalles dippen: van paddenstoel tot sugarsnap en van tofu tot gyoza.

30 min. bereiden

17 ingrediënten


Aan de slag


  1. Schil en rasp de gember en snijd ⅘ van de knoflook in dunne plakken. Doe met de peperkorrels, paddenstoelenfond, het groentebouillonblokje, de helft van de sojasaus en het water in de pan van de fondueset. Kook 20-25 min. met een deksel schuin op de pan op laag vuur op het fornuis.

  2. Snijd ondertussen de tofu in stukken van 2 cm. Snijd de shiitake uit de paddenstoelenmix in plakken en scheur de zwammen in stukken. Schil en schaaf de wortel in linten en maak de sugarsnaps schoon. Doe de tofu, groente en gyoza in aparte schalen.

  3. Snijd de rest van de knoflook fijn. Meng met de rest van de sojasaus met de crispy chili oil, sesamolie, azijn en suiker. Snijd de limoen in parten.

  4. Zet de pan op het verwarmingselement van de set. Serveer met de groente, gyoza, tofu, dipsaus en limoenparten.

  • combinatietipLekker met limoenrasp (boen de limoen eerst school) door de bouillon en koriander.
  • bereidingstipZeef de bouillon eventueel als je geen peperkorrels en plakken knoflook wil.
  • combinatietipOok lekker met: (rijst)noedels, babymais, snoeptomaat, taugé, koriander, Chinese kool, paksoi, bosui, broccoli of paprika.
  • variatietipLaat de peperkorrels en limoen weg en roer bij stap 4, 2 el miso los met 2 el hete bouillon en roer door de hete bouillon. Serveer met extra knapperige nori, zeewiersalade en ingelegde gember.
  • variatietipVoeg 1 tl 5 spice, 1 bos gesneden bosui toe aan stap 1. Serveer met hoisin en fijngemalen geroosterde pinda’s als dipsaus.
  • variatietipOok lekker als dipsaus: sojasaus, oestersaus, hoisin of sambal.
  • bewaartipDe bouillon die overblijft na het fonduen is te zout om zo te eten, maar is aangelengd met 250 ml water een lekkere basis voor soep. Je kunt de niet-aangelengde bouillon ook invriezen voor een volgende keer.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Vegan bouillonfondue

Iedereen kan aan tafel met deze fijne (plantaardige) bouillonfondue. Met een sausje van crispy chili olie kun je na het fonduen vanalles dippen: van paddenstoel tot sugarsnap en van tofu tot gyoza.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig