Schil en rasp de gember en snijd ⅘ van de knoflook in dunne plakken. Doe met de peperkorrels, paddenstoelenfond, het groentebouillonblokje, de helft van de sojasaus en het water in de pan van de fondueset. Kook 20-25 min. met een deksel schuin op de pan op laag vuur op het fornuis.
Snijd ondertussen de tofu in stukken van 2 cm. Snijd de shiitake uit de paddenstoelenmix in plakken en scheur de zwammen in stukken. Schil en schaaf de wortel in linten en maak de sugarsnaps schoon. Doe de tofu, groente en gyoza in aparte schalen.
Snijd de rest van de knoflook fijn. Meng met de rest van de sojasaus met de crispy chili oil, sesamolie, azijn en suiker. Snijd de limoen in parten.
Zet de pan op het verwarmingselement van de set. Serveer met de groente, gyoza, tofu, dipsaus en limoenparten.
Vegan bouillonfondue
Iedereen kan aan tafel met deze fijne (plantaardige) bouillonfondue. Met een sausje van crispy chili olie kun je na het fonduen vanalles dippen: van paddenstoel tot sugarsnap en van tofu tot gyoza.
30 min. bereiden
17 ingrediënten
- combinatietipLekker met limoenrasp (boen de limoen eerst school) door de bouillon en koriander.
- bereidingstipZeef de bouillon eventueel als je geen peperkorrels en plakken knoflook wil.
- combinatietipOok lekker met: (rijst)noedels, babymais, snoeptomaat, taugé, koriander, Chinese kool, paksoi, bosui, broccoli of paprika.
- variatietipLaat de peperkorrels en limoen weg en roer bij stap 4, 2 el miso los met 2 el hete bouillon en roer door de hete bouillon. Serveer met extra knapperige nori, zeewiersalade en ingelegde gember.
- variatietipVoeg 1 tl 5 spice, 1 bos gesneden bosui toe aan stap 1. Serveer met hoisin en fijngemalen geroosterde pinda’s als dipsaus.
- variatietipOok lekker als dipsaus: sojasaus, oestersaus, hoisin of sambal.
- bewaartipDe bouillon die overblijft na het fonduen is te zout om zo te eten, maar is aangelengd met 250 ml water een lekkere basis voor soep. Je kunt de niet-aangelengde bouillon ook invriezen voor een volgende keer.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Vegan bouillonfondue
Iedereen kan aan tafel met deze fijne (plantaardige) bouillonfondue. Met een sausje van crispy chili olie kun je na het fonduen vanalles dippen: van paddenstoel tot sugarsnap en van tofu tot gyoza.

hoofdgerecht
4 personen
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil en rasp de gember en snijd ⅘ van de knoflook in dunne plakken. Doe met de peperkorrels, paddenstoelenfond, het groentebouillonblokje, de helft van de sojasaus en het water in de pan van de fondueset. Kook 20-25 min. met een deksel schuin op de pan op laag vuur op het fornuis.
Snijd ondertussen de tofu in stukken van 2 cm. Snijd de shiitake uit de paddenstoelenmix in plakken en scheur de zwammen in stukken. Schil en schaaf de wortel in linten en maak de sugarsnaps schoon. Doe de tofu, groente en gyoza in aparte schalen.
Snijd de rest van de knoflook fijn. Meng met de rest van de sojasaus met de crispy chili oil, sesamolie, azijn en suiker. Snijd de limoen in parten.
Zet de pan op het verwarmingselement van de set. Serveer met de groente, gyoza, tofu, dipsaus en limoenparten.
combinatietip:Lekker met limoenrasp (boen de limoen eerst school) door de bouillon en koriander.
bereidingstip:Zeef de bouillon eventueel als je geen peperkorrels en plakken knoflook wil.
combinatietip:Ook lekker met: (rijst)noedels, babymais, snoeptomaat, taugé, koriander, Chinese kool, paksoi, bosui, broccoli of paprika.
variatietip:Laat de peperkorrels en limoen weg en roer bij stap 4, 2 el miso los met 2 el hete bouillon en roer door de hete bouillon. Serveer met extra knapperige nori, zeewiersalade en ingelegde gember.
variatietip:Voeg 1 tl 5 spice, 1 bos gesneden bosui toe aan stap 1. Serveer met hoisin en fijngemalen geroosterde pinda’s als dipsaus.
variatietip:Ook lekker als dipsaus: sojasaus, oestersaus, hoisin of sambal.
bewaartip:De bouillon die overblijft na het fonduen is te zout om zo te eten, maar is aangelengd met 250 ml water een lekkere basis voor soep. Je kunt de niet-aangelengde bouillon ook invriezen voor een volgende keer.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
20 g verse gember
5 tenen knoflook
½ tl zwarte peperkorrel
400 ml bospaddenstoelenfond
1 groentebouillonblokje
4 el sojasaus
900 ml water
325 g tofu
150 g paddenstoelen voor wokgerechten & noedels
200 g winterpeen
250 g sugarsnaps
240 g gyoza groente
2 el crispy chili in oil
1 el sesamolie
1 el rijstazijn
½ tl kristalsuiker
1 limoen
Dit heb je nodig
fonduepan