Vegan kerstrecepten
Vegan kerstrecepten

Vegan kerstrecepten

Een veganistisch kerstdiner? Met onze vegan kerst-recepten maak je iedereen blij. Gevulde pompoen is de ster van de avond, net als bloemkool in een bladerdeeg(kerst)jasje. Sluit af met de ve­gan me­rin­gue­taart en proosten maar!

Vegan kerstrecepten

Gevulde pompoen met cranberry en pecannoten
Gevulde pompoen met cranberry en pecannoten

Gevulde pompoen met cranberry en pecannoten

Ingrediënten

4 personen

1

AH Biologisch pompoen

3 el

milde olijfolie

100 g

parelcouscous

2 tenen

knoflook

50 g

gezouten pecannoten

40 g

rucola

50 g

gedroogde cranberry's

1 el

baharat

¼ tl

chilivlokken

100 g

verse granaatappelpitjes

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • sateprikker

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Snijd de bovenkant van de pompoen (ca. 5 cm) en bewaar dit. Verwijder met een lepel de pitten en draderige binnenkant. Zorg dat het vruchtvlees overal 2 cm dik is. Bestrijk de binnenkant met ⅓ van de olie en bestrooi met peper en zout.
  3. Rooster de pompoen en het kapje beide met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat ca. 40 min. in het midden van de oven. Check na 30 min. of de pompoen gaar is, met een sateprikker. Gaat-ie gemakkelijk in het vruchtvlees, dan is de pompoen gaar. Haal de deksel eventueel eerder uit de oven.
  4. Kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Snijd de knoflook fijn. Hak de pecannoten grof. Snijd de rucola grof. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de knoflook, noten, cranberry’s, baharat en chilivlokken 3 min. op middelhoog vuur. Schep de couscous erdoor. Zet het vuur uit, schep de rucola en de ½ van de granaatappelpitjes erdoor.
  6. Neem de pompoen uit de oven, vul met het couscousmengsel. Bestrooi met de rest van de granaatappelpitjes en serveer direct.