Ontdooi de bramen. Laat de kikkererwten uitlekken en vang 60 ml van het vocht (aquafaba) op. De kikkererwten gebruik je niet. Klop de aquafaba met een handmixer in 5–7 min. tot zachte pieken. Voeg lepel voor lepel ¾ van de suiker toe en klop ca. 5 min. door tot stijve, glanzende pieken. Schep in de spuitzak.
Verwarm de oven voor op 100 °C. Spuit op een met bakpapier beklede bakplaat 6 nestjes van 6 cm Ø. Bak ca. 90 min. in de oven. Zet de oven uit en laat de nestjes 30 min. drogen in de oven – met de deur op een kier – tot ze stevig aanvoelen.
Breng ondertussen de ontdooide bramen aan de kook met 5 g suiker en laat 3 min. koken op laag vuur.
Klop in een steelpan de maizena los met 20 ml sojadrink. Voeg de rest van de sojadrink, suiker en het vanille-extract toe. Breng al roerend met een garde aan de kook op middelhoog vuur. Zet het vuur laag en laat 2–3 min. zachtjes indikken tot custard. Neem van het vuur en laat 10 min. afkoelen.
Verdeel de banketbakkersroom over de nestjes en schep de bramencompote erover. Halveer de verse bramen en verdeel over de nestjes. Zeef de poedersuiker erover.
Vegan mini-pavlova met bramen
Deze vegan pavlova maak je met aquafaba - het vocht van kikkererwten - en top je af met een zoete bramencompote. Superfeestelijk als kersttoetje!
- resttipMaak van de kikkererwten een lekker tussendoortje.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Vegan mini-pavlova met bramen
Deze vegan pavlova maak je met aquafaba - het vocht van kikkererwten - en top je af met een zoete bramencompote. Superfeestelijk als kersttoetje!

nagerecht
6 personen
100 kcal
20 min. bereiden
30 min. wachten
1 uur 30 min. oventijd
Aan de slag
Ontdooi de bramen. Laat de kikkererwten uitlekken en vang 60 ml van het vocht (aquafaba) op. De kikkererwten gebruik je niet. Klop de aquafaba met een handmixer in 5–7 min. tot zachte pieken. Voeg lepel voor lepel ¾ van de suiker toe en klop ca. 5 min. door tot stijve, glanzende pieken. Schep in de spuitzak.
Verwarm de oven voor op 100 °C. Spuit op een met bakpapier beklede bakplaat 6 nestjes van 6 cm Ø. Bak ca. 90 min. in de oven. Zet de oven uit en laat de nestjes 30 min. drogen in de oven – met de deur op een kier – tot ze stevig aanvoelen.
Breng ondertussen de ontdooide bramen aan de kook met 5 g suiker en laat 3 min. koken op laag vuur.
Klop in een steelpan de maizena los met 20 ml sojadrink. Voeg de rest van de sojadrink, suiker en het vanille-extract toe. Breng al roerend met een garde aan de kook op middelhoog vuur. Zet het vuur laag en laat 2–3 min. zachtjes indikken tot custard. Neem van het vuur en laat 10 min. afkoelen.
Verdeel de banketbakkersroom over de nestjes en schep de bramencompote erover. Halveer de verse bramen en verdeel over de nestjes. Zeef de poedersuiker erover.
resttip:Maak van de kikkererwten een lekker tussendoortje.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 6 personen)
100 g diepvries bramen
400 g kikkererwten
100 g fijne kristalsuiker
1 el maizena
250 ml sojadrink ongezoet
1 tl vanille-extract
20 g verse bramen
2 el poedersuiker
Dit heb je nodig
spuitzak met kartelmondje
bakpapier