Vegan koekjes

Vegan koekjes

Vegan koekjes zijn heel makkelijk om te maken. En koekjes bakken is sowieso een van onze favoriete weekendactiviteiten, dus 1+1=2. Wist je trouwens dat de Oreo het meest gegeten koekje ter wereld is en dat dit koekje vegan is?

Vegan koekjes maken; zo doe je dat

Vegan koekjes maken; zo doe je dat

  1. Hak de noten grof. 
  2. Doe de boter, suiker, amandeldrink en het vanillearoma in een kom en meng met je handen tot een samenhangend mengsel. De suiker hoeft niet te smelten.
  3. Zeef de tarwebloem en bakpoeder erboven en kneed samen met de noten kort tot een samenhangend deeg. Bestuif het werkblad met wat bloem. Rol het deeg op tot een rol van 5 cm dik en 16 cm lang. Dek af met vershoudfolie. Laat ca. 1 uur opstijven in de vriezer.
  4. Verwarm de oven voor op 200 °C. Neem de rol uit de vriezer en snijd in plakken van 1 cm. dik. Verdeel de plakken over een met bakpapier beklede bakplaat en bak 15-18 min. in het midden van de oven gaar.
Hoe bak je zelf vegan koekjes?

Hoe bak je zelf vegan koekjes?

Vegan koekjes bakken klinkt moeilijker dan het is. In een basisrecept voor koekjes gaat vaak boter, melk en/of ei. Met het huidige aanbod aan plantaardige alternatieven, wordt vegan bakken steeds eenvoudiger! Zo vervang je roomboter vaak gemakkelijk een-op-een door plantaardige margarine en koemelk een-op-een door een plantaardige variant naar keuze, zoals amandel- of haverdrink. Hoe je het ei vervangt, verschilt per koekje. Vaak is wat bakpoeder al genoeg. Zoals in deze basis vegan koekjes of vegan kruidnoten. Vegan bak ze!

Hoe lang kun je vegan koekjes bewaren?

Zelfgemaakte vegan koekjes kun je het beste in een luchtdichte trommel bewaren. Dan blijven ze ongeveer 3 dagen goed. Het deeg kun je ook invriezen en is 3 maanden houdbaar in de vriezer. Ontdooien kan een paar uur in de koelkast, totdat het soepel genoeg is om uit te rollen en uit te steken.

Hoe lang kun je vegan koekjes bewaren?