Brownies
Brownies

Brownies

Het is een van de populairste zoetigheden: de brownie. Logisch ook, want die smeuïge binnenkant die altijd op je vingers blijft plakken is verslavend lekker. Gevuld met noten of stukjes chocolade, je kunt er alle kanten mee op!

Brownies maken: zo doe je dat
Brownies maken: zo doe je dat

Brownies maken: zo doe je dat

Ingrediënten

16 porties

1 el

tarwebloem

1 el

ongezouten roomboter

150 g

pure chocolade

150 g

ongezouten roomboter

125 g

kristalsuiker

125 g

lichtbruine basterdsuiker

1 zakje

vanillesuiker

150 g

zelfrijzend bakmeel

½ tl

zout

4

middelgrote eieren

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • ovenschaal (20 x 30)

  1. Verwarm de oven voor op 175 ºC. Vet de bakvorm in en bestrooi met de bloem. Bekleed de bodem met bakpapier en vet in.
  2. Breek de chocolade in stukken. Zet een pan op laag vuur en laat de roomboter en chocolade smelten. Roer regelmatig. Haal de pan van het vuur en roer de suiker, basterdsuiker en vanillesuiker door het chocolademengsel. Roer het bakmeel en zout door het chocolademengsel. Voeg de eieren al roerend 1 voor 1 toe.
  3. Schep het beslag in de vorm en strijk dit glad. Zet de ovenschaal in het midden van oven en bak de brownie in 30-35 min. gaar. Wanneer de binnenkant van de brownie lekker smeuïg is, kan de brownie uit de oven gehaald worden. Laat de brownie ca. 30 min. afkoelen.
  4. Snijd de zijkanten los, leg een rooster op de vorm, keer om en stort de brownie op het rooster. Verwijder het bakpapier en laat de brownie verder afkoelen. Snijd de brownie in 16-20 vierkanten.