Browniepudding
Denk lavacake, maar dan een hele ovenschaal vol. Deze browniepudding van Ina Garten is alle hype waard.
25 min. bereiden, 1 uur oventijd
Ingrediënten
Aantal personen
225 g
60 g
85 g
½ tl
4
400 g
1
Dit heb je nodig
grote braadslede
grote ovenschaal (20 x 30 cm)
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
december 2025 - december 2025
Verwarm de oven voor op 160 °C. Smelt de boter in een steelpan op laag vuur en laat in 5 min. afkoelen.
Mix de bloem, cacaopoeder en het zout. Doe de eieren en suiker in een grote mengkom. Klop met een (hand)mixer de eieren in 7 min. luchtig.
Schraap met een scherp mesje het merg uit het vanillestokje. Voeg het vanillemerg toe aan het eimengsel en roer door.
Zeef het bloemmengsel erboven en meng tot alles is opgenomen. Giet de boter er al mixend bij en mix tot een glad beslag.
Vet de ovenschaal. Schenk het beslag in de ovenschaal, zet in een grote braadslee en plaats in het midden van de oven.
Vul de braadslee tot halverwege de rand van de ovenschaal met heet water. Gaar de browniepudding ca. 60 min. in de oven.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Browniepudding
Denk lavacake, maar dan een hele ovenschaal vol. Deze browniepudding van Ina Garten is alle hype waard.

nagerecht
6 personen
25 min. bereiden
1 uur oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 160 °C. Smelt de boter in een steelpan op laag vuur en laat in 5 min. afkoelen.
Mix de bloem, cacaopoeder en het zout. Doe de eieren en suiker in een grote mengkom. Klop met een (hand)mixer de eieren in 7 min. luchtig.
Schraap met een scherp mesje het merg uit het vanillestokje. Voeg het vanillemerg toe aan het eimengsel en roer door.
Zeef het bloemmengsel erboven en meng tot alles is opgenomen. Giet de boter er al mixend bij en mix tot een glad beslag.
Vet de ovenschaal. Schenk het beslag in de ovenschaal, zet in een grote braadslee en plaats in het midden van de oven.
Vul de braadslee tot halverwege de rand van de ovenschaal met heet water. Gaar de browniepudding ca. 60 min. in de oven.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 6 personen)
225 g ongezouten roomboter
60 g tarwebloem
85 g cacaopoeder
½ tl zout
4 middelgrote scharreleieren
400 g fijne kristalsuiker
1 vanillestokje
Dit heb je nodig
grote braadslede
grote ovenschaal (20 x 30 cm)




