bewaar
Cake basisrecept
Cake basisrecept
bewaar

Cake basisrecept

De geur van versgebakken cake. Wie is er niet verliefd op?

15 min. bereiden
1 uur oventijd
225waarderingen

Ingrediënten

12 personen

250 g

cakemeel

250 g

ongezouten roomboter

250 g

fijne kristalsuiker

1 mespunt

zout

5

middelgrote eieren

1

vanillestokje

Dit heb je nodig

  • cakevorm (30 cm)

  • satéprikker

De geur van versgebakken cake. Wie is er niet verliefd op?

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de cakevorm in en bestuif met 1 el cakemeel.

2

Doe de boter, suiker en het zout in een beslagkom en klop in 10 min. met een mixer tot een luchtige massa. Klop 1 voor 1 de eieren erdoor. Voeg een volgend ei toe als het vorige is opgenomen.

3

Snijd het vanillestokje open en schraap het merg er met een mespunt uit. Zeef het cakemeel boven het beslag en spatel met het merg erdoor.

4

Schep het beslag in de vorm en zet deze in het midden van de oven. Verlaag de oventemperatuur naar 170 °C en bak de cake in ca. 1 uur goudbruin. Controleer na ca. 50 min. op gaarheid. Prik de satéprikker in het midden van de cake. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar.

variatietipVoeg 30 g cacao toe voor een chocoladecake.

Cake bakken

Instructievideo - 03:42 min.