bewaar
Vegan crème brûlée
Vegan crème brûlée
bewaar

Vegan crème brûlée

Goed nieuws: je favoriete dessert is er nu ook in een vegan-variant!

20 min. bereiden
2 uur wachten
11waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

vanillestokje

200 ml

AH Biologisch kokosmelk in pakje

400 ml

amandelmelk ongezoet

4 el

rietsuiker

2½ g

agaragar

Dit heb je nodig

  • ovenvaste schaaltjes (Ø 9 cm)

  • crème-brûléebrander

Goed nieuws: je favoriete dessert is er nu ook in een vegan-variant!

Aan de slag

Snijd het vanillestokje met een scherp mes in de lengte open. Schraap het merg eruit met de punt van het mes. Breng de kokosmelk, amandelmelk, de helft van de rietsuiker, agar agar, het vanillestokje en de -merg al roerend aan de kook. Haal van het vuur zodra het kookt en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Verwijder het vanillestokje. Verdeel het mengsel over de schaaltjes. Laat 1 uur opstijven in de koelkast. Bestrooi de crėme met de rest van de rietsuiker. Karamelliseer de suiker gelijkmatig met een brander.