Steranijsjus
Deze jus met port en steranijs zit qua smaak tussen venkel en anijs in. Lekker bij eendenborst of rollade.
130 kcal
15 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal porties
2
60 g
3 el
200 ml
2 stuks
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2023 nr. 07 - Kerstspektakel op tafel
Snipper de sjalotten. Verhit ⅔ van de boter in een steelpan en fruit hierin de sjalot 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de port, bouillon en steranijs toe en laat 5-10 min. inkoken tot een dikke jus.
Haal van het vuur, zeef de jus en klop de rest van de boter erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Steranijsjus
Deze jus met port en steranijs zit qua smaak tussen venkel en anijs in. Lekker bij eendenborst of rollade.

bijgerecht
4 porties
130 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de sjalotten. Verhit ⅔ van de boter in een steelpan en fruit hierin de sjalot 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de port, bouillon en steranijs toe en laat 5-10 min. inkoken tot een dikke jus.
Haal van het vuur, zeef de jus en klop de rest van de boter erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 porties)
2 sjalotten
60 g ongezouten roomboter
3 el port ruby
200 ml runderbouillon
2 stuks steranijsjes




