Var­kens­haas, roer­ge­bak­ken cham­pig­nons en pu­ree met cran­ber­ry­saus

In no-time op tafel: deze gegrilde varkenshaas met spinazie-aardappelpuree.

(0) waardeer
hoofdgerecht In no-time op tafel: deze gegrilde varkenshaas met spinazie-aardappelpuree. 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan
  • magnetron

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de varkenshaas in de lengte. Meng ⅔ van de olie, peper en eventueel zout en bestrijk de varkenshaas hier rondom mee. Verhit de grillpan en gril het vlees op middelhoog vuur in 8-10 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig.
  2. Snijd de knoflook fijn en halveer de champignons. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de knolook en champignons met de tijm 5 min. op hoog vuur. Voeg 1½ el cranberrysaus (per 4 personen) toe en verwarm 1 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de knolook fijn en halveer de champignons. Ris de blaadjes van de takjes tijm.
  3. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter, voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend iets slinken. Verwarm de puree volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron. Doe de puree in een kom en meng de spinazie erdoor. Breng op smaak met peper.
  4. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Verdeel de spinaziepuree over diepe borden en verdeel de champignons erover. Snijd de varkenshaas in plakken en verdeel erover. Serveer met de rest van de cranberrysaus en bestrooi met het citroenrasp.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 540 kcal
  • eiwit 38 g
  • koolhydraten 45 g
    waarvan suikers 10 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 360 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2020 week 43-44

Varkenshaas, roergebakken champignons en puree met cranberrysaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Var­kens­haas, roer­ge­bak­ken cham­pig­nons en pu­ree met cran­ber­ry­saus

1
1
  • 540 g varkenshaas
  • 2 el milde olijfolie

Halveer de varkenshaas in de lengte. Meng de olie, peper en eventueel zout en bestrijk de varkenshaas hier rondom mee.

2
2

Verhit de grillpan en gril het vlees op middelhoog vuur in 8-10 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig.

3
3
  • 2 tenen knoflook
  • 400 g kastanjechampignons
  • 3 takjes verse tijm

Snijd de knoflook fijn en halveer de champignons. Ris de blaadjes van de takjes tijm.

4
4
  • 1½ el Ocean Spray original cranberry sauce
  • 1 el milde olijfolie

Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de knoflook en champignons met de tijm 5 min. op hoog vuur. Voeg de cranberrysaus toe en verwarm 1 min. mee.

5
5

Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • 200 g spinazie

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter, voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend iets slinken.

7
7
  • 800 g koelverse aardappelpuree

Verwarm de puree volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron. Doe de puree in een kom en meng de spinazie erdoor. Breng op smaak met peper.

8
8
  • 1 citroen

Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Verdeel de spinaziepuree over diepe borden en verdeel de champignons erover.

9
9
  • 3½ el Ocean Spray original cranberry sauce

Snijd de varkenshaas in plakken en verdeel erover. Serveer met de rest van de cranberrysaus en bestrooi met het citroenrasp.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.