bewaar
Gebraden kipfilet met cranberrysaus
Gebraden kipfilet met cranberrysaus
bewaar

Gebraden kipfilet met cranberrysaus

Kip in kerstsfeer met cranberry en rozemarijn.

20 min. bereiden
25 min. oventijd
4waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3 takjes

verse rozemarijn

1 kg

krieltjes

2 el

milde olijfolie

2

scharrelkipfilets

2 tenen

knoflook

400 g

broccoli

250 g

diepvries tuinerwten

1

sinaasappel

250 g

Ocean spray cranberry sauce in pot

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Kip in kerstsfeer met cranberry en rozemarijn.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de naaldjes van de rozemarijn fijn. Halveer de krieltjes en meng met ⅔ van de rozemarijn, de olie, peper en eventueel zout. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar.

2

Halveer ondertussen de kipfilets in de lengte. Bestrooi elke kipfilet met de rest van de rozemarijn, peper en zout. Leg de filets samen met de ongepelde tenen knoflook op de bakplaat bij de krieltjes en bak in ca. 15 min. gaar.

3

Snijd ondertussen de broccoli in roosjes. Schil de steel en snijd in stukjes van 1 cm. Kook de broccoli 5 min. in een ruime pan water. Voeg in de laatste minuut de tuinerwten toe.

4

Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en pers de vrucht uit. Meng de cranberrysaus met een ½ tl sinaasappelrasp en een ½ el -sap. Verwijder het vel van de gepofte knoflook, prak fijn en verdeel over de kipfilets. Serveer de kipfilet met de groente, krieltjes en cranberrysaus.