Rodekool met appeltjes
Maak rodekool met appeltjes naar je eigen smaak. Voeg bijvoorbeeld kaneel of steranijs toe.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 600 g rodekool
- 1 sjalot
- 4 kruidnagels
- ½ tl zout
- 200 ml water
- 2 Goudreinette appels
- 1 plak Peijnenburg gesneden ontbijtkoek
- 1 el rietsuiker
Advertentie
Bereiden
- Verwijder de buitenste bladeren van de kool. Snijd de kool in vieren en verwijder de harde kern en stronk. Snijd elk stuk kool in lange smalle reepjes. Pel de sjalot en prik de kruidnagels erin.
- Doe de kool samen met de sjalot en het zout in een pan. Schenk het water erbij, breng aan de kook en draai het vuur laag. Stoof de rode kool met de deksel op de pan in 25 min. gaar.
- Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Snijd de ontbijtkoek in blokjes. Schep na 10 min. de appel en ontbijtkoek door de rode kool en laat nog 15 min. stoven.
- Verwijder de sjalot met de kruidnagels en breng de rode kool op smaak met de suiker, peper en eventueel zout.
combinatietip:
Lekker bij hachee, gestoofde sucadelappen of konijnenbouten.

Kool snijden
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 105 kcal
- eiwit 3 g
- koolhydraten 20 g
- natrium 160 mg
- vezels 6 g
Ook te zien in
Rodekool met appeltjes
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Rodekool met appeltjes
- 600 g rodekool
- 1 sjalot
- 4 kruidnagels
Snijd elk stuk kool in lange smalle reepjes. Pel de sjalot en prik de kruidnagels erin.
- ½ tl zout
- 200 ml water
Doe de kool samen met de sjalot en het zout in een pan. Schenk het water erbij, breng aan de kook en draai het vuur laag.
Stoof de rode kool met de deksel op de pan in 25 min. gaar.
- 2 Goudreinette appels
- 1 plak Peijnenburg gesneden ontbijtkoek
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Snijd de ontbijtkoek in blokjes.
Schep na 10 min. de appel en ontbijtkoek door de rode kool en laat nog 15 min. stoven.
- 1 el rietsuiker
Verwijder de sjalot met de kruidnagels en breng de rode kool op smaak met de suiker, peper en eventueel zout.
combinatietip:
Lekker bij hachee, gestoofde sucadelappen of konijnenbouten.