Ro­de­kool met ap­pel­tjes

Maak rodekool met appeltjes naar je eigen smaak. Voeg bijvoorbeeld kaneel of steranijs toe.

(301) waardeer
hollands bijgerecht Maak rodekool met appeltjes naar je eigen smaak. Voeg bijvoorbeeld kaneel of steranijs toe. 4 personen
3 301

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder de buitenste bladeren van de kool. Snijd de kool in vieren en verwijder de harde kern en stronk. Snijd elk stuk kool in lange smalle reepjes. Pel de sjalot en prik de kruidnagels erin.
  2. Doe de kool samen met de sjalot en het zout in een pan. Schenk het water erbij, breng aan de kook en draai het vuur laag. Stoof de rode kool met de deksel op de pan in 25 min. gaar.
  3. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Snijd de ontbijtkoek in blokjes. Schep na 10 min. de appel en ontbijtkoek door de rode kool en laat nog 15 min. stoven.
  4. Verwijder de sjalot met de kruidnagels en breng de rode kool op smaak met de suiker, peper en eventueel zout.

combinatietip:

Lekker bij hachee, gestoofde sucadelappen of konijnenbouten.

video

Kool snij­den

instructievideo - 01:26 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 105 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 20 g
  • natrium 160 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Rodekool met appeltjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­de­kool met ap­pel­tjes

1
1
  • 600 g rodekool

Verwijder de buitenste bladeren van de kool. Snijd de kool in vieren en verwijder de harde kern en stronk.

Kool snijden

Instructievideo

01:26 min.

2
2
  • 1 sjalot
  • 4 kruidnagels

Snijd elk stuk kool in lange smalle reepjes. Pel de sjalot en prik de kruidnagels erin.

3
3
  • ½ tl zout
  • 200 ml water

Doe de kool samen met de sjalot en het zout in een pan. Schenk het water erbij, breng aan de kook en draai het vuur laag.

4
4

Stoof de rode kool met de deksel op de pan in 25 min. gaar.

5
5
  • 2 Goudreinette appels
  • 1 plak Peijnenburg gesneden ontbijtkoek

Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Snijd de ontbijtkoek in blokjes.

6
6

Schep na 10 min. de appel en ontbijtkoek door de rode kool en laat nog 15 min. stoven.

7
7
  • 1 el rietsuiker

Verwijder de sjalot met de kruidnagels en breng de rode kool op smaak met de suiker, peper en eventueel zout.

combinatietip:

Lekker bij hachee, gestoofde sucadelappen of konijnenbouten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.